Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ: Μετά από ευρεία σύσκεψη, νέο Ψήφισμα για το ΙΚΑ Αταλάντης και απόφαση για νέες κινητοποιήσεις


Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου  κ. Νικολάου Λιολιου των Λοκρών και του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 15.3.­2014 στην αίθουσα του Δήμου στην Αταλάντη ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των Τοπικών Φορέων, αφορμή αυτής της συνάντησης ήταν η δρομολογούμενη κατάργηση του ΙΚΑ Αταλάντης με απόφαση του Διοικητή ΙΚΑ ΤΕΑΜ ..


Oι συμμετέχοντες εξέφρασαν τους προβληματισμούς για την υποβάθμιση της περιοχής από την συνεχή κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών και κοινωνικών υποδομών.

Με την έντονη απαξίωση και τον μηδενισμό μιας ευαίσθητης γεωγραφικής ενότητας όπως αυτή της Λοκρίδας, με πολλά ειδικά προβλήματα λόγο των μεγάλων αποστάσεων, θα έχει άμεσα και εξόχως αρνητικά αποτελέσματα στον κοινωνικό της ιστό.

Στο τέλος της συνάντησης η συνέλευση εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο ζητά την άμεση συνάντηση με τον διοικητή του ΙΚΑ και την διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 20­.3.­2014 και ώρα 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Αταλάντης. 
Το συλλαλητήριο διοργανώνει ο Δήμος των Λοκρών μαζί με τα Σωματεία Εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου κ. Νικολάου Λιολιου με την συμμετοχή των Αντιδημάρχων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου .


Την εκδήλωση χαιρέτησαν με την παρουσία τους ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Γιαννόπουλος Αθανάσιος ο υποψήφιος αντιπεριφεριάρχης κ. Μπασδέκης Κωνσταντίνος, Πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Εκπρόσωποι κομμάτων, Εργατικά Σωματεία, Σύλλογοι Συνταξιούχων και πλήθος κόσμου.


ΨΗΦΙΣΜΑ
 
Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου των Λοκρών  και του Δημοτικού Συμβουλίου  πραγματοποιήθηκε σήμερα  Σάββατο 15-3-2014 στην αίθουσα του Δήμου στην Αταλάντη ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή όλων των Τοπικών Φορέων, αφορμή αυτής της συνάντησης ήταν η δρομολογούμενη κατάργηση του ΙΚΑ Αταλάντης με απόφαση του Διοικητή ΙΚΑ ΤΕΑΜ ..
        Στο τέλος της σύσκεψης   η συνέλευση εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα
Η κατάργηση του ΙΚΑ Αταλάντης και η συγχώνευση του στο ΙΚΑ Λαμίας θα αποτελέσει το τελειωτικό πλήγμα στις υπηρεσιακές υποδομές δημόσιες και κοινωνικές, με  πρόσθετη επιβάρυνση στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων αλλά και των δημοτών γενικότερα.
          
Η έντονη απαξίωση και ο μηδενισμός μιας ευαίσθητης περιοχής με πολλά ειδικά προβλήματα λόγω των μεγάλων αποστάσεων των Δημοτικών Διαμερισμάτων της θα έχει αρνητικές συνέπειες στην παροχή υπηρεσιών κοινωνικής ασφάλισης αλλά και στην ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων της περιοχής .
         
Υποβαθμίζονται οι υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται καθημερινά από τους δημότες που κατοικούν μακριά από τα αστικά κέντρα.
          
Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητάμε την άμεση συνάντηση με τον Διοικητή του ΙΚΑ .
                   
Ο Δήμος των Λοκρών καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά  στο συλλαλητήριο που συνδιοργανώνει μαζί με τα σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων  στις   20  Μάρτη  και ώρα  11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Αταλάντης.


 ΤΑ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου