Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Μηνύμα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού

 Η 21η Μαρτίου καθιερώθηκε το 1966 από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, σε ανάμνηση των 70 θυμάτων της φοιτητικής διαδήλωσης κατά του Απαρτχάιντ,  στο Σάρπβιλ της Νοτίου Αφρικής, που έχασαν την ζωή τους, από τις σφαίρες της αστυνομίας του Καθεστώτος, στις 21 Μαρτίου του 1960.
 
Στις μέρες μας δυστυχώς, οι διακρίσεις και οι διώξεις με βάση το χρώμα, τη θρησκεία, τις πολιτικές πεποιθήσεις και γενικά η καταπάτηση των δικαιωμάτων που οφείλει να απολαμβάνει κάθε άνθρωπος σε μια πολιτισμένη κοινωνία, συνεχίζονται και εντείνονται σε διάφορα μέρη του κόσμου. Έχουμε όλοι χρέος να ενώσουμε τις φωνές μας, ενάντια στις προκαταλήψεις και την μισαλλοδοξία που οδηγούν στα ρατσιστικά εγκλήματα.
 
Στην Ελλάδα ειδικά, οφείλουμε να απομονώσουμε πολιτικά, όλους εκείνους που εκμεταλλευόμενοι την οικονομική δυσπραγία, την απόγνωση και την ανασφάλεια, μεγάλου μέρους του πληθυσμού, καλλιεργούν συστηματικά την ξενοφοβία και το μίσος σε βάρος διαφόρων φυλετικών και κοινωνικών ομάδων, με στόχο να πλήξουν την ίδια τη Δημοκρατία που τόσο εχθρεύονται.
 
Ως νέοι, εμπνεόμαστε από την ηρωική θυσία των φοιτητών της Νοτίου Αφρικής και μισό αιώνα μετά, συνεχίζουμε να παλεύουμε ως την οριστική εξάλειψη κάθε είδους ρατσισμού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου