Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός σε σκάφος επιχείρησης ιχθυοκαλλιέργειας στην Λάρυμνα του δήμου Λοκρών


Εργαζόμενος εντόπισε το μηχανισμό και ειδοποίησε την ΕΛ.ΑΣ.

Ερωτηματικά εγείρονται σε σχέση με την εύρεση μιας αυτοσχέδιας εκρηκτικής συσκευής που εντοπίστηκε σε σκάφος στον θαλάσσιο χώρο ιχθυοτροφείου στην περιοχή της Λάρυμνας.
 
 Παγίδευσαν σκάφος με εκρηκτικό μηχανισμό στη Φθιώτιδα

 
Αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό είχαν τοποθετήσει άγνωστοι σε σκάφος επιχείρησης ιχθυοκαλλιέργειας που έχει ως έδρα την Λάρυμνα του δήμου Λοκρών στη Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από ένα μικρό μπουκάλι νερού 500ml που οι δράστες είχαν γεμίσει με βενζίνη, ενώ στον πάτο του μπουκαλιού υπήρχαν βίδες. Στην εξωτερική πλευρά του μπουκαλιού είχαν τοποθετήσει μασούρι δυναμίτιδας 10 εκατοστών συνδεμένο με φυτίλι.

Ο μηχανισμός ήταν καλά κρυμμένος κάτω από σκοινιά που βρίσκονταν μέσα στο σκάφος και εντοπίστηκε από εργαζόμενο της επιχείρησης που επιβιβάστηκε σε αυτό για να εργαστεί.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ενημέρωσε τον Λιμενικό Σταθμό της Λάρυμνας και οι λιμενικοί έσπευσαν στο σημείο. Λίγο αργότερα βρέθηκαν εκεί και πυροτεχνουργοί της αστυνομίας καθώς και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Α.Δ. Φθιώτιδας που έψαξαν στο σκάφος για αποτυπώματα ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο μπορεί να οδηγήσει στους δράστες.

Πολλές είναι οι ερμηνείες που δίνονται όπως ότι μπορεί να ήταν τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του επιχειρηματία για κάποιους λογούς όπως ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ή εκδίκησης ή να προορίζονταν αυτή η μέθοδος για την πρόκληση καταστροφής στον ενάλιο πλούτο του συγκριμένου χώρου ,δηλαδή την καταστροφή των κλωβών και όχι μόνο.

Παράλληλα με τους πυροτεχνουργούς έρευνες κάνει και το υπολιμεναρχείο της Λάρυμνας ενώ πιθανή είναι η εμπλοκή και συγκεκριμένης υπηρεσίας της ελληνικής αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου