Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ & ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας»

«Αλλάζουμε πρακτικές, αλλάζουμε νοοτροπία, αλλάζουμε ιδέες… Είναι η αρχή μιας μεγάλης συλλογικής προσπάθειας. Μιας προσπάθειας να αλλάξουμε τον τόπο μας» τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης  Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης παρουσιάζοντας στη Λαμία ,το όνομα και το σήμα του συνδυασμού του :

  

«Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας»  ανέφερε μπροστά σε ένα νεανικό και ενθουσιώδες κοινό και από τους πέντε νομούς ο υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Ο κ. Μπακογιάννης παρουσίασε και τους επικεφαλής της «ομάδας εργασίας» όπως χαρακτήρισε το συνδυασμό του, δηλαδή τους πέντε αντιπεριφερειαρχών Θύμιο Καραΐσκο στη Φθιώτιδα ,Φανή Παπαθωμά στη Βοιωτία, Γιάννη Ράμο στη Φωκίδα, Φάνη Σπανό στην Εύβοια, Αριστείδη Τασιό στην Ευρυτανία.


 «Το σήμα μας απεικονίζει τους πέντε νομούς. Βοιωτία, Εύβοια, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα. Ο καθένας με το δικό του χρώμα, γιατί ο καθένας έχει τις δικιές του ιδιαιτερότητες και δυνατότητες ανάπτυξης. Και όλοι μαζί, γιατί οφείλουμε να λειτουργούμε συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά. Και όλο αυτό δοσμένο με μία σύγχρονη απεικόνιση που παραπέμπει στη δική μας αντίληψη».
  
Μιλώντας για την επιλογή των αντιπεριφερειαρχών εξήρε την διάθεσή τους να εργαστούν ομαδικά με μοναδικό γνώμονα την αγάπη για τον τόπο και να υπερβούν τις όποιες πολιτικές  διαφορές.

«Ανθρωποι καθαροί, με φρέσκιες ιδέες, που προέρχονται από την  αυτοδιοίκηση και έρχονται να προσφέρουν. Και αυτή είναι κοινή δέσμευση όλων μας» ανάφερε ο Κώστας Μπακογιάννης και πρόσθεσε ότι ο πλούτος της ομάδας και η δύναμη της «είναι η ετερόκλητη σύνθεσή της».

Διαβεβαίωσε ότι οι πέντε αντιπεριφερειάρχες θα είναι «πρώτοι μεταξύ ίσων» και δεσμεύθηκε πως με αντίστοιχα κριτήρια θα επιλεγούν και τα υπόλοιπα πρόσωπα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

«Θα παρουσιάσουμε ένα συνδυασμό που τον ενώνει ένα κοινό όραμα, και αυτό δεν είναι άλλο από μία Περιφέρεια νοικοκυρεμένη, οργανωμένη, αποτελεσματική, με μικρότερη γραφειοκρατία, μεγαλύτερη ταχύτητα και ευελιξία στις αποφάσεις της» .

Αυτό στο οποίο εστίασε και εξηγεί και την επιλογή του ονόματος του συνδυασμού είναι η ανάγκη αλλαγής από κάτω προς τα πάνω.

«Κακά τα ψέματα, είμαστε όλοι προϊόν των επιλογών μας και έχουμε δημιουργήσει μία κοινωνία κατ’ εικόνα και καθ’ ομείωση μας. Συνάντησα ανθρώπους που πονάνε και αγαπάνε τον τόπο τους. Ανθρώπους που αγωνιούν για το μέλλον τους και για το μέλλον των παιδιών τους. Ανθρώπους που αντιστέκονται και που πιστεύω ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Ανθρώπους που ξέρουν ότι η αλλαγή θα έρθει από κάτω προς τα πάνω» ανέφερε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι « μπορούμε και θα γίνουμε μια Περιφέρεια Πρότυπο».

« Ο συνδυασμός μας, κι εγώ προσωπικά, βάζουμε τον πήχη ψηλά. Δε ζητάμε απλώς τη στήριξή σας για να κάνουμε μία ρηχή και χωρίς έμπνευση διαχείριση. Ζητάμε την εμπιστοσύνη σας, για να αλλάξουμε τον τόπο μας» είπε και έθεσε τις τρεις προϋποθέσεις:

·   Να γκρεμίσουμε πολιτικά τείχη- συναίνεση και υπερβάσεις.
·   Όχι κενές υποσχέσεις και κούφια λόγια αλλά κοστολογημένο και με σαφείς προτεραιότητες πρόγραμμα.
·   Δημιουργική και αποτελεσματική ομάδα εργασίας.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε ότι η Περιφέρεια «έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, σε όλους τους τομείς» διότι κατέχει «όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία χρειάζεται η χώρα μας για να βγει από την κρίση».

Περιέγραψε το κρίσιμο ζητούμενο για την περιφέρεια: να διαχειρίζεται τους πόρους της με διαφάνεια και δικαιοσύνη και θα επιλέγει τις δράσεις της, όχι με βάση των αριθμό των ψήφων που αποφέρουν, αλλά με τον αριθμό των θέσεων εργασίας που δημιουργούν.

Εξομολογήθηκε ότι στις αποφάσεις του για τα  πρόσωπα δυσκολεύτηκε και ίσως στεναχώρησε κάποιους ανθρώπους.

« Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου όμως και όποια απόφαση μου δε μειώνει την εκτίμηση μου γι αυτούς. Όμως στην πολιτική και στη διοίκηση πρέπει να παίρνεις αποφάσεις. Και σε αυτή τη συγκυρία, όλοι πρέπει να προτάξουμε το συλλογικό συμφέρον έναντι του ατομικού» ανέφερε.

Για την έκβαση της πολιτικής μάχης σημείωσε:
 « Για εμάς, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Στις εκλογές του Μαΐου θα κονταροχτυπηθούν ο φόβος για το σήμερα με την ελπίδα για το αύριο. Η αισιοδοξία με τη μιζέρια και η αλλαγή με τη στασιμότητα. Εμείς θα εκφράσουμε την ελπίδα, την αισιοδοξία, την αλλαγή. Τη δράση και τη δημιουργία. Ονειρευόμαστε αλλά δεν ονειροβατούμε. Και ξέρω ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μία νέα αρχή. Γι΄ αυτό, σας καλώ όλους να έρθετε κοντά μας. Να αλλάξουμε όλα αυτά που μας ενοχλούν. Να αλλάξουμε, στην Καρδιά της Ελλάδας.»  
  
Διαβεβαίωσε τέλος ότι ο ίδιος αλλά και όλοι στο συνδυασμό του θα σταθούν με αξιοπρέπεια στο δημόσιο διάλογο παρά την προσπάθεια που γίνεται να πληγεί με «ψέματα, συκοφαντίες, φθηνά επιχειρήματα».

Τις ρήξεις τις συγκρούσεις τον  τσαμπουκά τις  κρατάμε για την επίλυση των προβλημάτων  κατέληξε καταχειροκροτούμενος
  

Οι ομιλίες των αντιπεριφερειαρχών.

Στις τοποθετήσεις τους οι πέντε αντιπεριφερειάρχες ενίσχυσαν το «μήνυμα» της προσπάθειας για αλλαγή από κάτω προς τα πάνω στην Περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας και δεσμεύθηκαν να υπηρετήσουν το νέο όραμα της αυτοδιοίκησης που πρεσβεύει ο συνδυασμός και ο Κώστας Μπακογιάννης.

Θύμιος Καραϊσκος - Φθιώτιδα:
 «Η αυτοδιοίκηση ήταν πάντα χώρος σύνθεσης απόψεων και κοινής δράσης . Αυτό είναι και το προσκλητήριο του Κώστα Μπακογιάννη και σ αυτή την πορεία- μονόδρομο πιστεύω ότι η κοινωνία μας εμπιστεύεται. Χρέος μας να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Προχωρούμε σε κλίμα συνεργασίας με όλες τις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις για να πετύχουμε».

Φανή Παπαθωμά - Βοιωτία :
 Η συμμετοχή μου σε ένα αυτοδιοικητικό συνδυασμό με συνδετικό χαρακτήρα αποτελεί συνέχεια της πορείας μου στην αυτοδιοίκηση αισθανόμενη ότι υπηρετώ μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία.  Δεν έχουμε περιθώριο για μοναχικούς δρόμους . Ο συνδυασμός του Κώστα Μπακογιάννη με πρωτοπόρες προσεγγίζεις απελευθερώνει ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας .

Φάνης Σπανός - Εύβοια:  Είμαι ένας νέος που αγαπάει τη δουλειά και θέλει να υπηρετήσει την Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια. Επιλέγουμε να κατέλθουμε στις εκλογές με πρόγραμμα στοχευμένο και ρεαλιστικό. Βρίσκομαι υπερήφανα στο πλευρό  του κ. Μπακογιάνη γιατί επιλέγει δύσκολα μονοπάτια πρώτα στο Καρπενήσι και τώρα στην Περιφέρεια Στερέας Ελλάδας. Θέτουμε την ομάδα στην κρίση σας. Σας ζητούμε να επενδύσετε τα ρέστα της ελπίδας σας σε μας.

Γιάννης Ράμος - Φωκίδα : Είναι ελπιδοφόρο  ότι νέοι άνθρωποι με στόχο και όραμα να ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση.  Η χώρα για να αλλάξει πρέπει να αλλάξει εκ των έσω .Τα προβλήματα είναι πολλά και δυσεπίλυτα. Ο καθένας μας θα βάλει τις δυνάμεις του για τον τόπο του και όλοι για την Στερεά Ελλάδα. Μεγάλη χαρά που θα εκπροσωπήσω δεσμεύομαι για το καλύτερο δυνατόν εργαζόμενος νυχθημερόν.


Αριστείδης Τασιός - Ευρυτανία: Στο Καρπενήσι δημιουργήσαμε ένα δήμο πρότυπο τον ίδιο στόχο έχουμε για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα παρουσάσουμε ένα κοστολογημένο πρόγραμμα ανά νομό και κυρίως να απαντήσουμε στο ερώτημα τι Περιφέρεια θέλουμε. Σχεδιάζουμε  με όραμα το 2020. Ο δρόμος είναι μπροστά. 


Η ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Φίλες και Φίλοι,

Αγαπητοί Συμπολίτες

Σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας σήμερα το μεσημέρι εδώ, στην πρωτεύουσα της Στερεάς Ελλάδας.

Χαίρομαι ιδιαίτερα, διότι κοιτώντας γύρω μου, βλέπω πρόσωπα και από τους πέντε νομούς, αρκετοί εκ των οποίων κάνανε και πολλή δρόμο για νε έρθουνε σήμερα εδώ.
Συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, για να παρουσιάσουμε το όνομα του συνδυασμού μας και τους Υποψήφιους Αντιπεριφερειάρχες σε κάθε νομό. Είναι η αρχή μιας μεγάλης συλλογικής προσπάθειας. Μίας προσπάθειας να αλλάξουμε τον τόπο μας.

Φίλες και Φίλοι,

Τις τελευταίες εβδομάδες μίλησα με εκατοντάδες ανθρώπους σε όλη την Περιφέρεια και στους πέντε νομούς. Πολίτες κάθε ηλικίας, απ’ όλους τους κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους. Βρήκα παλιούς φίλους και απέκτησα καινούργιους. Συζητήσαμε για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τόπος μας. Μιλήσαμε για το σήμερα που τόσο μας πληγώνει, αλλά και το αύριο που ονειρευόμαστε. Μοιραστήκαμε τους φόβους και τις ελπίδες μας. Σε όλη αυτή τη διαδρομή, καθημερινά, επιβεβαιώνονταν οι λόγοι για τους οποίους αποφάσισα να διεκδικήσω την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Δύο είναι οι βασικές διαπιστώσεις στις οποίες πιστεύω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι:

Πρώτον, η περιφέρειά μας έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, σε όλους τους τομείς.
Δεν είναι απλώς κυρίες και κύριοι, αυτό που όλοι λέμε ότι η Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συνδυάζει βουνό και θάλασσα ή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας. Είναι ότι κατέχουμε όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία χρειάζεται η χώρα μας για να βγει από την κρίση.

Η δεύτερη διαπίστωση έχει να κάνει με τους ανθρώπους. Κακά τα ψέματα, είμαστε όλοι προϊόν των επιλογών μας και δημιουργούμε μία κοινωνία κατ’ εικόνα και καθ’ ομείωση μας.
Συνάντησα ανθρώπους που πονάνε και αγαπάνε τον τόπο τους. Ανθρώπους που αγωνιούν για το μέλλον τους και για το μέλλον των παιδιών τους. Ανθρώπους που θέλουν, αντιστέκονται κάνουν τη διαφορά. Ανθρώπους που ξέρουν ότι η αλλαγή θα έρθει από κάτω προς τα πάνω.

Φίλες και Φίλοι,

Σήμερα είμαι σε θέση να σας διαβεβαιώσω πως όχι μόνο μπορούμε αλλά και πρέπει να είμαστε η πρώτη Περιφέρεια που θα βγει από την κρίση. Πως μπορούμε να γίνουμε μία Περιφέρεια πρότυπο.

Αυτό είναι το στοίχημά μας.

Αυτό που ζητάνε οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας, σε κάθε γωνιά της, είναι να αφήσουμε πίσω τη μιζέρια, τη στασιμότητα, την αδράνεια και να κάνουμε ένα άλμα, παίρνοντας τις τύχες μας στα χέρια μας. Και αυτό ξεκινάει και δρομολογείται  από την τοπική αυτοδιοίκηση. Από εδώ που η πολιτική αξιολογείται με απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα.
Από εδώ που το έργο και ο τρόπος που πολιτεύεται ο καθένας αξιολογείται καθημερινά.

Στη Στερεά, στην καρδιά της Ελλάδας, ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ!

Αλλάζουμε πρακτικές, αλλάζουμε νοοτροπία, αλλάζουμε ιδέες. Και αυτό φίλες και φίλοι είναι το όνομα του συνδυασμού μας. Το σήμα μας απεικονίζει τους πέντε νομούς. Βοιωτία, Εύβοια, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα. Ο καθένας με το δικό του χρώμα, γιατί ο καθένας έχει τις δικιές του ιδιαιτερότητες και δυνατότητες ανάπτυξης. Και όλοι μαζί, γιατί οφείλουμε να λειτουργούμε συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά. Και όλο αυτό δοσμένο με μία σύγχρονη απεικόνιση που παραπέμπει στη δική μας αντίληψη.

Φίλες και φίλοι,

Ο συνδυασμός μας, κι εγώ προσωπικά, βάζουμε τον πήχη ψηλά. Δε ζητάμε απλά τη στήριξή σας για να κάνουμε μία ρηχή και χωρίς έμπνευση διαχείριση. Ζητάμε την εμπιστοσύνη σας, για να αλλάξουμε τον τόπο μας. Και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε, αρκεί να συντρέχουν τρεις προϋποθέσεις.

Πρώτον, να γκρεμίσουμε τα πολιτικά τείχη.

Όλοι από κάποιον πολιτικό χώρο προερχόμαστε. Όμως σημασία σήμερα έχει, το πού πάμε και το πώς θα δώσουμε λύσεις στα προβλήματα μας. Και αυτό απαιτεί συναίνεση και υπερβάσεις. Όχι περιχαρακώσεις και αποκλεισμούς. Ουδείς έχει το μονοπώλιο της ευαισθησίας και της αγάπης για τον τόπο του.

Δεύτερον, να μιλήσουμε με ρεαλισμό.
Να μιλήσουμε επιτέλους τη γλώσσα της αλήθειας, χωρίς κενές υποσχέσεις και κούφια λόγια.   Με ένα κοστολογημένο και με σαφείς προτεραιότητες πρόγραμμα.

Τρίτον, να υπάρχει μία ομάδα εργασίας.

Γιατί καλές προθέσεις μπορεί να έχουν πολλοί. Ιδέες επίσης. Σημασία όμως έχει το πώς μπορούμε να υλοποιήσουμε αυτά που υποσχεθήκαμε. Αυτή την ομάδα εργασίας, έχω τη χαρά και την τιμή να σας παρουσιάζω σήμερα.

Με κάποιους από τους πέντε υποψηφίους Αντιπεριφερειάρχες έχω συνεργαστεί. Με κάποιους είχαμε βρεθεί εντός εισαγωγικών «αντίπαλοι», αφού προερχόμαστε από διαφορετικούς χώρους. Μας έφερε κοντά η αλληλοεκτίμηση και η κοινή αγάπη για τον τόπο μας. Γιατί αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά περισσότερα από αυτά που μας διχάζουν.

Πρόκειται για ανθρώπους που εμπιστεύομαι και είμαι σίγουρος για την αποτελεσματικότητά τους.

Θύμιος Καραΐσκος, Φανή Παπαθωμά, Γιάννης Ράμος, Φάνης Σπανός, Αριστείδης Τασιός           

Όλοι τους άνθρωποι εγνωσμένου κύρους, με διάθεση για προσφορά και μεράκι για την Περιφέρεια. Άνθρωποι καθαροί, με φρέσκιες ιδέες, που προέρχονται από την  αυτοδιοίκηση και έρχονται να προσφέρουν. Και αυτή είναι κοινή δέσμευση όλων μας.

Θεωρώ δε ότι ο πλούτος και η δύναμη αυτής της ομάδας είναι η ετερόκλητη σύνθεσή της. Η ομάδα μας περιλαμβάνει άνδρες και γυναίκες, μικρότερους και μεγαλύτερους. Στελέχη με διαφορετική πολιτική αφετηρία, διαφορετική κοινωνική διαδρομή, διαφορετικά βιώματα. Θεωρούμε τη διαφορετικότητα πλούτο και δύναμη.

Ο Θύμιος, η Φανή, ο Γιάννης, ο Φάνης και ο Άρης θα είναι πρώτοι μεταξύ ίσων. Οι πρώτοι στη μάχη και οι πρώτοι που θα δουλέψουν σκληρά. Οι πρώτοι που θα ανοίξουν τα γραφεία σε κάθε πολίτη και όχι μόνο στους κολλητούς. Οι πρώτοι που θα σηκώσουν μανίκια και θα λερώσουν παπούτσια. Όχι για να κάνουν υψηλή πολιτική, αλλά για να φέρουν αποτελέσματα. Οι πρώτοι που με το παράδειγμα τους θα αποδείξουν ότι ακόμα και οι πρώτοι έσονται τελευταίοι, γιατί πάνω απ΄ όλα είμαστε υπηρέτες και εργαζόμαστε για το κοινό καλό.

Σε λίγες μέρες θα παρουσιάσουμε το σύνολο των υποψηφίων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Και πάλι με ανθρώπους απ’ όλους τους χώρους, τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες. Θα παρουσιάσουμε ένα συνδυασμό που τον ενώνει ένα κοινό όραμα, και αυτό δεν είναι άλλο από μία Περιφέρεια νοικοκυρεμένη, οργανωμένη, αποτελεσματική, με μικρότερη γραφειοκρατία, μεγαλύτερη ταχύτητα και ευελιξία στις αποφάσεις της.

Μία Περιφέρεια που θα διαχειρίζεται τους πόρους της με διαφάνεια και δικαιοσύνη και θα επιλέγει τις δράσεις της, όχι με βάση των αριθμό των ψήφων που αποφέρουν, αλλά με τον αριθμό των θέσεων εργασίας που δημιουργούν.

Μία Περιφέρεια μαχητική και διεκδικητική, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, που δε θα δέχεται εύκολα το όχι και δε θα κρύβεται πίσω από την αδράνεια του κράτους, αλλά αντιθέτως θα το παρασύρει πίσω από τη δική της δυναμική.

Μία περιφέρεια ακτιβιστική, πανταχού παρούσα, που θα παρεμβαίνει ακόμη και αν χρειάζεται να υπερβαίνει αρμοδιότητες. Που θα στέκεται δίπλα στον αγρότη, τον άνεργο, το νέο, τον επιχειρηματία, το δημόσιο λειτουργό, τον απλό πολίτη.

Φίλες και Φίλοι,

Στην πορεία αυτή που ξεκινήσαμε, υπάρχουν και κάποιοι που αντιδρούν. Συμφέροντα, μικρά η μεγάλα, τοπικά κατεστημένα που νιώθουν ότι θίγονται, σκοπιμότητες που δεν μπορούν να υπερβούν τις κομματικές περιχαρακώσεις.
Υπάρχουν ακόμη και προσωπικές πικρίες και φιλοδοξίες, που είναι απολύτως θεμιτές στην πολιτική.

Δε σας κρύβω ότι δυσκολεύτηκα σε κάποιες αποφάσεις μου. Ίσως στεναχώρησα κάποιους ανθρώπους. Δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου όμως και όποια απόφαση μου δε μειώνει την εκτίμηση μου γι αυτούς.

Όμως στην πολιτική και τη διοίκηση πρέπει να παίρνεις αποφάσεις. Και σε αυτή τη συγκυρία, όλοι πρέπει να προτάσσουμε το συλλογικό συμφέρον έναντι του ατομικού.
Ξέρω επίσης ότι κάποιοι ίσως με αντιμετώπισαν με καχυποψία. Άλλοι λόγω ηλικίας, άλλοι λόγω καταβολών. Το καταλαβαίνω. Όπως καταλάβαινα και όσους έκαναν το ίδιο όταν έθεσα υποψηφιότητα για δήμαρχος στο Καρπενήσι. Θέλω να πιστεύω όμως, ότι όπως ανταποκρίθηκα σε εκείνες τις προσδοκίες, έτσι θα βάλω τα δυνατά μου να ανταποκριθώ και τώρα. Και αυτή είναι η μόνη υπόσχεση που μπορώ να δώσω σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία.
Φίλες και Φίλοι,

Ήδη ακούμε πολλά για αυτή την προσπάθεια. Και μέχρι τις εκλογές θα ακούσουμε πολλά περισσότερα. Ψέματα, συκοφαντίες, φθηνά επιχειρήματα. Έτσι γίνεται πάντα στους προεκλογικούς αγώνες. Όμως, σας διαβεβαιώνω ότι δε θα μπω ούτε εγώ ούτε και κανένας από το συνδυασμό μας σε αυτή τη λογική. Θα αποφύγουμε την πόλωση και θα σταθούμε με αξιοπρέπεια στο δημόσιο διάλογο. Τις ρήξεις, τις συγκρούσεις, τον τσαμπουκά -συγχωρέστε με για την λέξη- τις κρατάμε για την επίλυση των προβλημάτων. Τον δυναμισμό μας θα τον διοχετεύσουμε εκεί και όχι σε βάρος των αντιπάλων μας.

Για εμάς, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Στις εκλογές του Μαΐου θα κονταροχτυπηθούν ο φόβος για το σήμερα με την ελπίδα για το αύριο. Η αισιοδοξία με τη μιζέρια και η αλλαγή με τη στασιμότητα. Εμείς θα εκφράσουμε την ελπίδα, την αισιοδοξία, την αλλαγή. Τη δράση και τη δημιουργία.

Ονειρευόμαστε αλλά δεν ονειροβατούμε. Και ξέρω ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε μία νέα αρχή. Γι΄ αυτό, σας καλώ όλους να έρθετε κοντά μας. Να αλλάξουμε όλα αυτά που μας ενοχλούν. Να αλλάξουμε, στην Καρδιά της Ελλάδας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου