Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Αναζητώντας το μέτρο

Είναι πραγματική ειρωνεία, το γεγονός ότι στη χώρα που διατύπωσε τις έννοιες του μέτρου και της λογικής, το μέτρο σήμερα, όχι απλώς δεν υπάρχει, αλλά φοβάμαι ότι δεν βρίσκεται καν ως ιδεώδες το οποίο προσπαθούμε να επιτύχουμε, τόσο μέσα μας, όσο και στη δημόσια ζωή.

Κύρια αιτία γι’ αυτήν την κατάσταση της κοινωνίας είναι η έλλειψη πολιτικού πολιτισμού της πολιτικής τάξης της χώρας, που δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ώστε να εκφράσει τις ανάγκες του λαού, να κρατήσει τις απαραίτητες ισορροπίες και τη συνοχή της κοινωνίας, μέσα από έναν υπεύθυνο πολιτικό λόγο και ένα παράδειγμα πολιτικής συμπεριφοράς.

Έστω και τώρα όμως, είναι απολύτως αναγκαίο για την πολιτική τάξη της χώρας να διατυπώσει τον πολιτικό λόγο εκείνον, που θα εκφράσει τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, ώστε να οδηγήσει στις πολιτικές εκείνες που θα υπερασπιστούν την κοινωνία και θα δώσουν τις λύσεις που απαιτούνται.

Το ποιος είναι αυτός ο λόγος, το ξέρουμε. Είναι ο καθαρός, δημοκρατικός λόγος που προσφέρει λύσεις και όχι απόγνωση, που προσφέρει αναβάθμιση και όχι υποβάθμιση της κοινωνίας, ο λόγος εκείνος που εναρμονίζεται με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και ο λόγος που η κοινωνία τον αναγνωρίζει ως τέτοιον.
  
Είναι πλέον ολοφάνερο, ότι έφτασε η στιγμή της αλήθειας για τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου μας, καθώς το τέλος της μεταπολιτευτικής εποχής θεωρείται αδιαμφισβήτητο. 

Το υπάρχον σύστημα τίθεται εκτός λειτουργίας και προβάλλει επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας νέων πολιτικών σχηματισμών. 

Η μεγάλη πλειοψηφία τού λαού παραδέχεται ότι η χώρα αδυνατεί να πορευθεί δίχως την αναγκαία σύγκρουση με στερεότυπα που έχουν σχέση με το κέρδος, τη φορολογία, τη δημόσια διοίκηση, την υγεία, την παιδεία, τη δικαιοσύνη, την εθνική ανεξαρτησία. 

Οι παθογένειες του παρελθόντος δεν έχουν θέση στη νέα εποχή. 
  
Κάθε υπεύθυνος πολίτης αντιλαμβάνεται πως η κατάσταση στη χώρα μας βρίσκεται σε ακραίο σημείο, ώστε οφείλουμε όλοι να σοβαρευτούμε, πολιτικοί και πολίτες, θέτοντας τέλος στον οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό, πολιτιστικό και ηθικό κατήφορο που ακολουθεί η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια.
     
Ας βρούμε λοιπόν όλοι το μέτρο μας, το προσωπικό και το πολιτικό για να βγούμε από αυτόν τον εφιάλτη που ζούμε.
 
Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Σε αυτή τη χώρα είμαστε υποχρεωμένοι να συμβιώσουμε όλοι και η κατανόηση αυτού του γεγονότος είναι η πρώτη προϋπόθεση για να βγούμε από την κρίση.

12 σχόλια:

  1. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΥΡΙΕ ΜΠΡΕΚΟΥΛΑΚΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα ξαναπάρει τους ίδιους ψήφους.Οσους ένας κοινοτάρχης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματι Γιαννη ,μετα τις επομενες βουλευτικες ,τον ΣΥΡΙΖΑ ,μονο η ΝΔ απομενει να τον στηριξει για κυβερνηση, οποτε,οπως λες:Σε αυτή τη χώρα είμαστε υποχρεωμένοι να συμβιώσουμε όλοι και η κατανόηση αυτού του γεγονότος είναι η πρώτη προϋπόθεση για να βγούμε από την κρίση.Να το θυμηθεις. ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΛΟΚΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΞΑΝΑΒΓΗΚΕ Η ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΙ ΝΑ ΓΥΡΕΥΕΙ ΑΡΑΓΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΒΓΗΚΕ Η ΑΛΕΠΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΞΥΠΝΗΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναζητώντας το μέτριο στη πολιτική αρένα με τις γενικόλογες ερωτοαπαντήσεις σου, διαπιστώνεις και συ, οπως δεκα εκατομμύρια Ελληνες οτι η Η Ελλάδα του σήμερα παραμένει στο χείλος του γκρεμού και διατυπώνεις την απορία , εάν κάποιοι επιθυμούν να κυβερνήσουν μια κατεστραμμένη χώρα.
    Είναι πραγματική ειρωνεία,οφείλουμε όλοι να σοβαρευτούμε, πολιτικοί και πολίτες,
    Οι παθογένειες του παρελθόντος δεν έχουν θέση στη νέα εποχή.
    υγ.Ο Σκαπερδόπουλος ειναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟς ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ BLOG και μάλιστα σε ανώνυμο (ΑΠΑΝΤΆΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΛΛΑ..ΕΧΕΙ ΦΑΓΟΥΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥς)
    θέλω να πω οτι όλοι εσείς (οι αρθογράφοι??????)γράφεται κάτι για να αναπτυχθεί σαν θέμα ή δουλειά δεν έχετε ...................

    ΑΙΟΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κ.ΑΛΕΞΙΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΘΑ ΕΙΣΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΑΖΕΨΕ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ

      Διαγραφή
  7. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΡΕΚΟΥΛΑΚΗΣ;ΠΟΙΟΣ ΡΩΤΑΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.;ΑΣ ΦΥΤΕΨΕΙ ΚΑΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟN ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΟΥΜΠΑΡΙΕΣ ΤΟΥ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΟΨΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ.ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΤΟΝ ΚΟΨΕΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ LOKRIS.ΡΕ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μαθε πρωτα και μετα γραψε τις βλακιες σου

      Διαγραφή
    2. ΤΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ.ΠΟΙΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΠΡΕΚΟΥΛΑΚΗΣ.Ο ΜΠΡΕΜΟΥΛΑΚΗΣ ΟΤΑΝ ΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΥ ΜΠΡΕΚΟΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΨΗΦΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

      Διαγραφή
    3. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑ ΑΡΑ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΡΕΚΟΥΛΑΚΗ

      Διαγραφή
  8. βρε για κοιτα τι βγαζει το Μαρτινο . Ολοι θελουν να μας σωσουν .παντως εχουμε συμμαθητα μου πολλους νεους ,νεωτερους ,και νηπια .ολοι μας σωνουν .δεν θελω αλλους .γιατι οι προτασεις σας ειναι παντα καλυτερες και προερχονται απο ικανωτερους απο καποιους που σας ξερουν απο τα γεννοφασκια σας για το ποσο ικανοι και ευστροφοι εισαστε ?.απλως οι αλλοι ειμαστε αγωνιστες και παλευουμε για να επιβιωσουμε . να ειστε καλα αλλα οχι αλλοι μεσιες .σας φοβαμαι.δεν μας λες καλημερα μεγαλε .εισαι απο αλλη ταξη? και να μην σε ξεραμε .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου