Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Μήνυμα βουλευτού Ε.Μακρή-Θεοδώρου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

          Η 25η Μαρτίου στο εθνικό μας ημερολόγιο αποτελεί ημέρα διπλού εορτασμού και λαμπρής μνήμης. Η μεγάλη Εκκλησιαστική Γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την έναρξη της Επικής Επανάστασης των Ελλήνων απέναντι στον  Τούρκο κατακτητή.

         Αυτή τη μέρα ολόκληρος ο ελληνισμός γιορτάζει και αποδίδει φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους που διατήρησαν άσβεστη τη φλόγα του πατριωτισμού, αγωνίστηκαν για μια Ελεύθερη Ελλάδα και εξασφάλισαν την Ανεξαρτησία και την Ελευθερία του Έθνους.
  

          Σήμερα, η ανάμνηση του πρώτου σημαντικού σταθμού της Εθνικής Παλιγγενεσίας μεταφέρει παγκοσμίως το μήνυμα σε όποιον επιβουλεύεται την ιστορία, τον πολιτισμό, την αξιοπρέπεια και την κυριαρχία του ελληνικού λαού.
  
          Τιμώντας τους ήρωες του ’21, αφυπνίζουμε συνειδήσεις, γεμίζουμε υπερηφάνεια, δύναμη και πίστη στις δυνατότητες του ελληνικού λαού, που διαχρονικά αποδεικνύει πως όταν μάχεται ενωμένος, μπορεί και κατακτά τους δυσκολότερους στόχους.
   

          Γιατί …«τούτη την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου