Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Συνάντηση Αριστερής Παρέμβασης στη Στερεά Ελλάδα με τον Εμπορικό Σύλλογο Λαμίας

Ενημερωτική επαφή με το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας είχε το βράδυ της Τρίτης 18/3 επιτροπή της Αριστερής Παρέμβασης στη Στερεά Ελλάδα με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Βασίλη Ζούμπο και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χρόνη Βάρσο. Η συνάντηση και η συζήτηση που επακολούθησε ήταν γόνιμη και επικοδομητική.


Υπήρξε ενημέρωση από την πλευρά των εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου της πόλης μας για τα τεράστια προβλήματα που βιώνουν καθημερινά  οι έμποροι της Λαμίας από την τραγική πτώση του τζίρου, τη δραματική μείωση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων της περιοχής μας, τα εκατοντάδες λουκέτα, τα αβάσταχτα χαράτσια και τους δυσβάσταχτους φόρους, τη διακοπή της χρηματοδοτικής ροής από τις τράπεζες, την έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών και συνολικά τη μνημονιακή λαίλαπα και την απουσία αναπτυξιακής πολιτικής στον τριτογενή τομέα.



Η Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα από την πλευρά της κατέθεσε τις θέσεις της για την πολιτική κατάσταση, τα πολιτικά επίδικα των αυτοδιοικητικών εκλογών και τη σύνδεση αυτών με τα ζητήματα που αφορούν άμεσα και τον πληττόμενο εμπορικό κόσμο της Λαμίας. Τονίστηκε πως στην τραγική κατάσταση στην οποία έχει φέρει το λαό και την παραγωγική βάση της χώρας, η απάνθρωπη καπιταλιστική πολιτική της συγκυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., η βραχυπρόθεσμη επιβίωση του κόσμου της εργασίας και όλου του λαού περνά μέσα από βαθιές πολιτικές τομές, διεκδικήσεις και ανατροπές. Αν θέλουμε ψωμί και δουλειά πρέπει να καταργήσουμε τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις και να διεκδικήσουμε την έξοδο από το Ευρώ και την Ε.Ε. Αν θέλουμε δαπάνες για την παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον, τον πολιτισμό πρέπει να διαγράψουμε το παράνομο και τοκογλυφικό δημόσιο χρέος. Αν θέλουμε να σωθεί το σπίτι που μένουμε πρέπει να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και να διαγραφούν τα χρέη των φτωχών. Αν θέλουμε να προστατευθούν οι άνεργοι και να βρουν δουλειά οι νέοι, αν θέλουμε να αποτρέψουμε ένα ακόμα τεράστιο κύμα μετανάστευσης νέων προς τα σκλαβοπάζαρα του εξωτερικού, πρέπει να μειωθούν οι ώρες δουλειάς και τα χρόνια συνταξιοδότησης. Κι όλα αυτά μπορεί να τα διεκδικήσει και να τα επιβάλλει μόνο ένα μαχητικό, πολιτικοποιημένο, μαζικό, λαϊκό και εργατικό κίνημα.

Η Αριστερή Παρέμβαση δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα και με συνέπεια τα δίκαια αιτήματα του εμπορικού κόσμου και να συμμετέχει ενεργά σε κάθε κινητοποίηση που οργανώνεται ενάντια στη μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου