Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Επιστολή προς 30 βουλευτές της ΝΔ που αντιδρούν για την ένταξη των αγροτών στον ΟΑΕΕ

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας απέστειλε σχετική επιστολή προς τους 30 βουλευτές της ΝΔ που αντιδρούν για την ένταξη των αγροτών στον ΟΑΕΕ. 

Οι βουλευτές κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας εκφράζοντας την έντονη διαφωνία τους για την απόφαση του κου Γιάννη Βρούτση, σύμφωνα με την οποία εντάσσονται υποχρεωτικά οι αγρότες στον ΟΑΕΕ. 

Στα πλαίσια της συγκεκριμένης ερώτησης, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας είχε από 19-06-2013 αποστείλει σχετική επιστολή προς την Πρόεδρο του Δ.Σ. & Διοικητή του ΟΑΕΕ κα Γ. Κωτίδου, για τη δημιουργία νέας χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας του ΟΑΕΕ, η οποία θα έδινε τη δυνατότητα σε όσους εξαιρούνται ασφάλισης βάση των πληθυσμιακών κριτηρίων να ασφαλιστούν στον ΟΑΕΕ, η οποία κατηγορία όμως θα έχει χαμηλή & ανταγωνιστική εισφορά έναντι του ΟΓΑ.

Ζητούμε από τους βουλευτές μας, να στηρίξουν τη συγκεκριμένη πρόταση του Επιμελητηρίου μας.

Παρακάτω ακολουθεί το σχετικό κείμενο της επιστολής:

 
Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,
 
με αφορμή την ερώτηση που καταθέσατε προς τον Υπουργό Εργασίας σχετικά με την υποχρεωτική ένταξη ασφαλισμένων του ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ, σας επισυνάπτουμε σχετική πρόταση που είχε καταθέσει το Επιμελητήριο Φθιώτιδας προς την Πρόεδρο του Δ.Σ. & Διοικητή του ΟΑΕΕ κα Γ. Κωτίδου από 19-06-2013, σχετικά με τη δημιουργία νέας χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας στον ΟΑΕΕ, που θα έχει όμως χαμηλή & ανταγωνιστική εισφορά έναντι του ΟΓΑ.
 
Λαμία     19-06 -2013
Αρ.Πρωτ.:9084
 
Προς:                   
την Πρόεδρο του Δ.Σ. &
Διοικητή ΟΑΕΕ κα Γ. Κωτίδου
 
Κοινοποίηση:           
  1. ΚΕΕΕ 
  2. Επιμελητήρια Ελλάδος 
  3. Βουλευτές Φθιώτιδας
  4. Τ. Ο. Κομμάτων
  5.  ΜΜΕ
Θέμα:  «Δημιουργία νέας χαμηλότερης ασφαλιστικής κατηγορίας»
 
Κυρία Διοικητή,
 
Με την επιστολή μας αυτή θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε το έντονο φαινόμενο της επιλογής από μέρους των ασφαλισμένων – όταν τους δίνεται η δυνατότητα – του ασφαλιστικού φορέα του ΟΓΑ έναντι του ΟΑΕΕ.
 
Με τους πιο πρόχειρους υπολογισμούς, έχει παρατηρηθεί ότι οι ελευθεροεπαγγελματίες που ασφαλίζονται στον ΟΓΑ ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες σε κάθε Νομό.
 
Άποψή μας είναι ότι χρειάζεται να δημιουργηθεί εκ μέρους του ΟΑΕΕ, μια επιπλέον κατηγορία που θα δώσει τη δυνατότητα σε όσους εξαιρούνται ασφάλισης βάση των πληθυσμιακών κριτηρίων, η οποία θα έχει χαμηλή και ανταγωνιστική εισφορά έναντι του ΟΓΑ.
 
Με τη δημιουργία της συγκεκριμένης ανταγωνιστικής κατηγορίας έναντι του ΟΓΑ, θα ενδυναμώσουμε τον ΟΑΕΕ, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους να παραμείνουν στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.
 
Με αυτή τη δυνατότητα θα αυξήσουμε την εισροή ασφαλισμένων προς τον ΟΑΕΕ, θα ενισχύσουμε το ταμείο και θα αποτρέψουμε τη διαρροή ασφαλισμένων.
 
Το κύριο σκεπτικό, βασίζεται στη δυνατότητα του ασφαλισμένου – που μέχρι σήμερα επιλέγει τον ΟΓΑ για να ασφαλιστεί, πληρώντας τα αντίστοιχα πληθυσμιακά και οικονομικά κριτήρια -  να επιλέξει τον ΟΑΕΕ, μέσα από τη δημιουργία συγκεκριμένης ασφαλιστικής κατηγορίας για το συγκεκριμένο κοινό – στόχο.
 
 
Ο Πρόεδρος

Αλέξανδρος Διαμαντάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου