Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Απέσυρε την υποψηφιότητά του ο Γιάννης Γρίβας για το Δήμο Αμφίκλειας –Ελάτειας


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ- ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ -ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ανακοίνωση

Αγαπητές φίλες και φίλοι, πολίτες του Δήμου Αμφίκλειας –Ελάτειας

Στις αυτοδιοικητικες εκλογές του 2010 η παράταξη μας διεκδίκησε τον νέο «Καλλικρατικό» δήμο διακηρύττοντας ότι, τα σοβαρά και δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή μας, δεν γνωρίζουν τοπικές περιχαρακώσεις, δεν αντέχουν τους ψεύτικους διαχωρισμούς και δεν υπακούουν σε μικροκομματικές αντιλήψεις.

Απέναντι σε όλα αυτά διατυπώσαμε μια άλλη πρόταση, βασισμένη σε μια ενωτική πορεία με συλλογική δράση, συμμετοχή, διαφάνεια και σοβαρότητα.

Δυστυχώς η πρόταση μας αυτή δεν ήταν η πρώτη επιλογή των πολιτών. Από την θέση της «αξιωματικής αντιπολίτευσης» που μας τοποθετήσατε και από την πρώτη στιγμή κάναμε πράξη αυτά που διακηρύξαμε. Προτείναμε λύσεις για τα προβλήματα όλων των περιοχών, ανατρέποντας τις καταστροφικές τοπικιστικές αγκυλώσεις της δημοτικής αρχής. Κατοχυρώσαμε την ισότιμη πρόσβαση των Δημοτικών ενοτήτων στους διατιθέμενους πόρους, στηρίξαμε την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, αναδείξαμε και φέραμε στο ΔΣ τα πραγματικά προβλήματα του τόπου, στηρίξαμε τις διοικητικές δομές του Δήμου, αναλάβαμε πρωτοβουλία στο ΔΣ να στηρίξουμε το Κ.Υ Αμφίκλειας όταν η δημοτική αρχή επέλεξε να απέχει, προτείναμε και εντάξαμε στο πρ. «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» το μεγαλύτερο ίσως νέο έργο αυτής της περιόδου, διασφαλίσαμε την συνέχιση των ήδη ενταγμένων έργων (π.χ Βιολογικός καθαρισμός Τιθορέας-Ελάτειας) , στηρίξαμε όλα τα έργα των πρώην δήμων (π.χ βιολογικός καθαρισμός Αμφίκλειας), προτείναμε λύσεις για χρόνια προβλήματα (π.χ ανταποδοτικά τέλη νερών), συντάξαμε προϋπολογισμούς κ.α.π.

Παράλληλα όμως ασκήσαμε και σκληρή κριτική για παραλήψεις, αστοχίες, ολιγωρίες και λαθεμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής, μέσα από την συνεχή μας παρουσία στα όργανα του δήμου.

Με την ολοκλήρωση αυτής της δημοτικής περιόδου, έγκαιρα, σας καταστήσαμε γνωστή την πρόθεση μας να διεκδικήσουμε και στις επερχόμενες αυτοδιοικητικες εκλογές (2014) τον δήμο Αμφίκλειας –Ελάτειας. Η πρόταση μας εξακολουθεί να διακατέχετε από τις ίδιες αρχές και να έχει τα ίδια χαρακτηριστικά.

Με αυτές τις προθέσεις απευθυνθήκαμε προς όλες τις δυνάμεις που ασπάζονται τις ίδιες αρχές, αγνοώντας τα τοπικά όρια και τις προκαταλήψεις. Δυστυχώς όμως παρά την επίμονη προσπάθεια μας, λίγες μέρες πριν τις εκλογές, διαπιστώνουμε να κυριαρχείται πάλι ο τόπος από τα ίδια χαρακτηριστικά όπως, του άκρατου τοπικισμού, των μικροκομματικών αντιλήψεων, των διαχωρισμών και των πελατειακών σχέσεων, στοιχεία που σε καμία περίπτωση δεν προσδιορίζουν το νέο αφού συγκροτούν την χειρότερη μορφή του παλαιού και του ξεπερασμένου.

Μέσα σε αυτό το κλίμα που κυριαρχεί στον τόπο μας, μετά από ώριμη σκέψη, επέλεξα να αποσύρω την υποψηφιότητα μου από τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, στις οποίες δεν θα συμμετέχω από καμία θέση. Η απόφαση μου αυτή συνιστά απολύτως μια θετική πολιτικά πράξη και αποτελεί την ύστατη προσπάθεια μου , την οποία εύχομαι και ελπίζω να αξιοποιήσουν όλοι, προκειμένου να συγκροτηθούν δυνάμεις που θα βγάλουν τον τόπο από τα αδιέξοδα. Οι λύσεις είναι μπροστά μας, απαιτείται όμως να ξεκαθαρίσουμε ότι οι δημιουργοί των αδιεξόδων δεν μπορεί να αποτελούν και την λύση του προβλήματος.

Για την παράταξη μας και εμένα προσωπικά το ταξίδι στην αυτοδιοίκηση δεν τελειώνει εδώ, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας, παρακολουθώντας τα δημοτικά τεκταινόμενα στα οποία θα παρεμβαίνουμε διατηρώντας την αυτόνομη παρουσία μας.

Σε περίπτωση αποτυχίας κανείς πλέον δεν θα έχει την δικαιολογία ότι δεν γνώριζε .

Ιωάννης Γρίβας

π. Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Αμφίκλειας –Ελάτειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου