Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση Λ.Σ. ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ για τις κατασχέσεις και το σύγχρονο δουλεμπόριο μέσω ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για τις κατασχέσεις και το σύγχρονο δουλεμπόριο μέσω ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.
    
Τη διακοπή κάθε διαδικασίας κατάσχεσης τραπεζικών καταθέσεων δημοτών για χρέη προς το Δήμο απαίτησε η Λαϊκή Συσπείρωση Μακρακώμης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Κατήγγειλε την απαράδεκτη - ανάλγητη πολιτική της δημοτικής αρχής που προχώρησε σ' αυτό το μέτρο, προκαλώντας τεράστια προβλήματα σε οικογένειες εργαζομένων, αγροτών και επαγγελματιών, που λόγω της δεινής τους οικονομικής κατάστασης έχουν δημιουργήσει χρέη προς το Δήμο. Με πιο χαρακτηριστική περίπτωση μια πολύτεκνη οικογένεια, που όχι μόνο ο Δήμος δεν έχει ανταποκριθεί θετικά σε αίτηση της για μειωμένο τιμολόγιο νερού, αλλά έφτασε σε σημείο να μπλοκάρει ποσό 40 ευρώ που έστειλε στην οικογένειά της η μία κόρη που σπουδάζει και ταυτόχρονα εργάζεται περιστασιακά για να αντιμετωπιστούν στοιχειώδες ανάγκες επιβίωσης.
      
Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για άρση αυτής της απόφασης ήταν ομόφωνη. Όμως προκαλεί αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή έσπευσε από την πρώτη στιγμή να αποφανθεί με βεβαιότητα ότι η απόφαση αυτή δεν θα εγκριθεί από την Περιφερειακή Διοίκηση και άρα δεν θα εφαρμοστεί. Αποδεικνύοντας έτσι ότι η θετική ψήφος της πλειοψηφούσας παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο (ΠΑΣΟΚ) ήταν πέρα για πέρα προσχηματική. 

Το ίδιο ισχύει όμως και για την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης (ΝΔ), σύμβουλοι της οποίας έθεσαν επίσης ζητήματα «νομιμότητας». Η στάση τους αυτή δείχνει τον αντιλαϊκό ρόλο που αντικειμενικά παίζουν όλες οι Δημοτικές αρχές και οι παρατάξεις που υπηρετούν και προωθούν την πολιτική της Ε.Ε., των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ή στηρίζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Η προστασία των λαϊκών συμφερόντων απαιτεί εναντίωση σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο, πάλη για την ανατροπή τους.
      
Γι' αυτό και στην ίδια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όλες οι παρατάξεις εκτός από την Λαϊκή Συσπείρωση, στο όνομα τάχα της αντιμετώπισης της ανεργίας άνοιξαν την πόρτα στο σύγχρονο δουλεμπόριο των ΚΟΙΝ.ΣΕ.Π., συμφωνώντας να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση για να ανατεθεί ουσιαστικά ο τομέας της καθαριότητας του Δήμου σε μια τέτοια επιχείρηση και σε εργαζόμενους με μισθούς πείνας.
     
Καλούμε τον λαό της περιοχής του Δήμου Μακρακώμης να βγάλει τα συμπεράσματα του. Να συμβουλευτεί την πείρα του και να τιμωρήσει στις εκλογές αυτή την αντιλαϊκή πολιτική και όσους την εκφράζουν και την υπηρετούν με οποιοδήποτε τρόπο. Ο μανδύας του ανεξάρτητου που φοριέται από πολλούς στην εκλογική αναμέτρηση δεν μπορεί να κρύψει την ουσία που είναι η αντίθεση στην Ε.Ε. και τις δυνάμεις που την αποδέχονται.
   
Η υπερψήφιση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι όρος για τη δυνατότητα που θα έχει ο λαός να αντιστέκεται, να αποσπά κατακτήσεις με τον αγώνα του για την ανακούφισή του και για την οικοδόμηση του μέλλοντος του. Αυτή είναι η μόνη ωφέλιμη για τον λαό διέξοδος απέναντι στο τείχος που ορθώνει μπροστά του, στους Δήμους, στις Περιφέρειες και γενικότερα από την κυρίαρχη πολιτική και τους διαχειριστές της.


ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ       14/3/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου