Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Συνάντηση ΓΣΕΕ- ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Το ΠΑΜΕ  καταγγέλλει στους εργαζόμενους ότι ΣΕΒ – ΓΣΕΕ – ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ ετοιμάζουν τη συνέχιση της απαράδεκτης κατάστασης στη ζωή των εργαζομένων και προετοιμάζουν από κοινού νέες συμφωνίες που θα εξασφαλίζουν την κερδοφορία του κεφαλαίου με το βλέμμα στραμένο στο μέλλον,  στην επόμενη μέρα της όποιας καπιταλιστικής ανάπτυξης. Αυτήν την ανάπτυξη θέλουν  ΕΕ , μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους.
ΣΕΒ – ΓΣΕΒΕΕ – ΣΕΤΕ -  ΕΣΕΕ  με απόλυτη σαφήνεια και καθαρότητα  υπερασπίστηκαν τα συμφέροντά τους  ζήτησαν ακόμα περισσότερες ανατροπές και προϋποθέσεις που θα ενισχύουν την κερδοφορία τους  
Ο ΣΕΒ απαίτησε:
·    
Την προετοιμασία για να χτιστούν νέες συνθήκες αγοράς.
·    Να βάλουν πλάτη οι εργαζόμενοι για να δημιουργηθεί, όπως είπε, σταθερό
οικονομικό κλίμα για τις επιχειρήσεις.
·    Να συζητηθεί  ποιο εργασιακό καθεστώς θα διαμορφωθεί μετά την τρόικα.
Η ΓΣΕΒΕΕ ζήτησε  τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών και νέες επιδοτήσεις για θέσεις εργασίας  και προγράμματα κατάρτισης .
Ο ΣΕΤΕ χαρακτήρισε απομεινάρια μιας άλλης εποχής τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων απαντώντας στα αιτήματα που έθεσε το ΠΑΜΕ.
Απέναντι σε αυτή την ενιαία σχεδιασμένη συνέχιση της επίθεσης, η ηγεσία της ΓΣΕΕ από τη μια ζήτησε την επαναφορά του μισθού ανάλογα με το πόσο αντέχει η οικονομία, από την άλλη ζήτησε και συγνώμη για ‘’οξυμμένες δηλώσεις’’ του παρελθόντος προς το ΣΕΒ.
Επιβεβαιώνεται ότι η αναφορά στα αιτήματα της ΓΣΕΕ για μισθό 751 ευρώ, είναι το φύλλο συκής για να υπογράψει ακόμα μια ΕΓΣΣΕ κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των εργοδοτών, ουσιαστικά αποδεχόμενη την αθλιότητα κυβέρνησης και εργοδοτών των 586 ευρώ και 511 ευρώ για τους νέους καθώς και την αθλιότητα της μερικής απασχόλησης, των 3ωρων, 4ωρων, των συμβάσεων μιας μέρας και των άλλων ελαστικών μορφών απασχόλησης, όπως επίσης και των προγραμμάτων απασχόλησης.
Το ΠΑΜΕ έκανε καθαρό ότι οι κυβερνήσεις ,η τρόικα και η ΕΕ είναι οι εκπρόσωποι των εργοδοτών. Είναι οι μηχανισμοί τους που σχεδιάζουν και υλοποιούν τους όρους που θα διαμορφώνουν πιο φτηνό τον εργαζόμενο, πιο υψηλό το βαθμό της εκμετάλλευσης. Ούτε λίγο ούτε πολύ οι συνεταίροι ζητάνε από τους εργαζόμενους να σκύψουν το κεφάλι, να αποδεχτούν ότι τα συμφέροντά τους είναι κοινά με τα συμφέροντα των εργοδοτών να αποδεχτούν να βάλουν και άλλη πλάτη για τα κέρδη των επιχειρηματιών για να πάρουν και εκείνοι ένα ψίχουλο.


Καμία εμπιστοσύνη στην ηγεσία της ΓΣΕΕ. Η αλλαγή  των συσχετισμών, η αποδυνάμωση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, η ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων, του ΠΑΜΕ είναι προϋπόθεση για την οργάνωση των αγώνων , για να μπει φρένο στην αντεργατική επίθεση, ν’ ανοίξει άλλη προοπτική.
Καμία αναμονή.
 Το ΠΑΜΕ καλεί ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ και τους εργαζόμενους  να πάρουν την υπόθεση της υπογραφής Συλλογικών συμβάσεων Εργασίας στα δικά τους χέρια. Να οργανώσουν την πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, να σχεδιάσουν και να κλιμακώσουν  τον αγώνα για διεκδίκηση υπογραφής ΕΓΣΣΕ και Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, να βάλουν εμπόδια στην  προσπάθεια της ΕΕ, εργοδοσίας και  κυβέρνησης για κατάργηση των τριετιών, την απαγόρευση της απεργίας και την επαναφορά του ΛΟΚ-ΑΟΥΤ.

Το ΠΑΜΕ δε θα κάνει βήμα πίσω από το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικήσουν τη βελτίωση των όρων της ζωής τους σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου