Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Στον Εισαγγελέα μεγάλη υπόθεση πλαστογραφίας σε Δήμο

Αν μία πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής μπορεί να κάνει τέτοιο πάρτι με τα λεφτά των δημοτών ο καθένας μπορεί να φανταστεί τι τρελό πάρτι εκατομμυρίων γίνεται στους δήμους τόσα χρόνια. 

Μεγάλη υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος αποκαλύφθηκε από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, κατόπιν αιτήματος του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή και καταγγελίας του Δημάρχου Παλλήνης, Αθανάσιου Ζούτσου, προς το Σ.Ε.Ε.Δ.Δ., κατά την διενέργεια σχετικής επιθεώρησης-ελέγχου, στη Σχολική Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παλλήνης, με αντικείμενο τη νομιμότητα λειτουργίας της, για το σχολικό έτος 2011 - 2012, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του epoli.gr.

«Κόλαφος», λοιπόν, το πόρισμα του ελέγχου του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ., για την τότε Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, αλλά και ανώτατο στέλεχος του Δήμου Παλλήνης, αφού ελέγχοντας σύνολο εργασιών, ύψους 223.989 €, διαπιστώθηκαν τα εξής:

α. Είχε ανατεθεί μη νόμιμα από την τότε Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, καθώς έπρεπε - λόγω ύψους του ποσού - να ανατεθούν από τον Δήμο, από το Διοικητικό Συμβούλιο ή και από τους Διευθυντές των Σχολείων και

β. πληρώθηκε μη νόμιμα καθώς δεν προέκυψε να έχουν συνταχθεί αποφάσεις ανάθεσης, συμφωνητικά ανάθεσης των εργασιών και πρωτόκολλα παραλαβής, στο οποίο να περιγράφονται οι εργασίες που έγιναν.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει, σήμερα, το epoli.gr, η τότε Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής συμπεριέλαβε στα δικαιολογητικά διενέργειας δαπανών, αποδείξεις πληρωμής δαπάνης, στις οποίες οι φερόμενοι ως ανάδοχοι, κατά τη διενέργεια εξέτασης τους από τους επιθεωρητές, είτε δεν αναγνώριζαν τις υπογραφές τους, είτε δεν αναγνώριζαν εν όλω ή εν μέρει τα εισπραχθέντα ποσά, είτε δεν αναγνώριζαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς εργασίες/προμήθειες! 

Επίσης, κατήρτιζε και περιελάμβανε οικονομικές προσφορές, φερόμενες ως εκδοθείσες από επαγγελματίες, που σύμφωνα με τις καταθέσεις τους, ουδέποτε είχαν υποβάλει!

Στη συνέχεια, όπως προέκυψε από τον έλεγχο, η διαχείριση συνολικού ποσού 190.524,54 € - διαθέσιμα και έσοδα της Επιτροπής - δεν διενεργήθηκε μέσω Τραπέζης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, αλλά οι παρατυπίες δε σταματούν εδώ...:

- Με ευθύνη της τότε Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής ο οικονομικός απολογισμός της Σχολικής Επιτροπής περιόδου από 1-7-11 έως 31-12-11 δεν εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο.

- Η τότε Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, είχε προσκομίσει στο Δήμο Παλλήνης κατάσταση αναλυτικής κίνησης του τηρούμενου Τραπεζικού λογαριασμού της Σχολικής Επιτροπής, προκειμένου να γίνει έλεγχος της διαχείρισής της, η οποία ήταν μη γνήσια και δεν είχε εκδοθεί από την Τράπεζα.

- Η τότε Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής χορήγησε σε προμηθευτή καυσίμων, μη γνήσια βεβαίωση και μη γνήσιο παραστατικό (απόκομμα συναλλαγής) Τραπέζης αναφορικά με οφειλόμενα σε αυτόν ποσά.

- Η τότε Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής δεν προέβη σε εξόφληση των οφειλόμενων ποσών από ασφαλιστικές εισφορές περιόδου Σεπτεμβρίου 2011 έως και Μάιο 2012, παρά το γεγονός της ύπαρξης αντίστοιχων πιστώσεων, με συνέπεια να προκύψουν περαιτέρω επιβαρύνσεις από πρόστιμα και λοιπά πρόσθετα τέλη έναντι του ΙΚΑ, ποσού 42.892,31€.

Επίσης, ανώτατο στέλεχος του Δήμου - σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του epoli.gr -προέβη μη σύννομα, στην εκ των υστέρων εντολή εκπόνησης μελετών σε τρεις υπαλλήλους - μηχανικούς του Δήμου Παλλήνης, για εργασίες που φερόταν ότι, είχαν ήδη εκτελεστεί από την Σχολική Επιτροπή, οι οποίες ουδέποτε διαβιβάσθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση!

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω διαπιστώσεων, το Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. απέστειλε την έκθεση στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου