Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Συνάντηση Ε.Μακρή-Θεοδώρου με τον υφυπουργό Εξωτερικών για την επαναλειτουργία της κατασκήνωσης στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας

Συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα η βουλευτής κα Ε.Μακρή-Θεοδώρου προκειμένου να ενημερωθεί για τη λειτουργία της κατασκήνωσης στην περιοχή της Μαλεσίνας του νομού Φθιώτιδας. 

Η συγκεκριμένη κατασκήνωση, η οποία έχει παραχωρηθεί για 21 χρόνια από το Υπουργείο Παιδείας στη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, είναι μία από τις δύο που υπάρχουν στη χώρα μας (η δεύτερη βρίσκεται στην Επανομή Θεσσαλονίκης) προσφέροντας φιλοξενία σε παιδιά ομογενών κυρίως από υπερπόντιες χώρες. 

Ωστόσο εξαιτίας της δημοσιονομικής συγκυρίας, τα τελευταία τρία χρόνια η λειτουργία της έχει διακοπεί, με αποτέλεσμα την άμεση διακοπή της φιλοξενίας στις δύο κατασκηνωτικές περιόδους που αντιστοιχούσαν σε κάθε έτος.
       
Η κα Μακρή μεταφέροντας το αίτημα συνέχισης της λειτουργίας της εν λόγω κατασκήνωσης, ενημερώθηκε από τον αρμόδιο υφυπουργό για τις προθέσεις του υπουργείου σχετικά με το θέμα. 

Συγκεκριμένα, ο κος Γεροντόπουλος διαβεβαίωσε τη βουλευτή Φθιώτιδας ότι φέτος η κατασκήνωση της Μαλεσίνας θα λειτουργήσει για μία κατασκηνωτική περίοδο, ειδικότερα για αυτή του Αυγούστου(για 14 ημέρες) φιλοξενώντας παιδιά ηλικίας από 9 έως 13 ετών.  

Συμπληρωματικά, ενημέρωσε την κα Μακρή ότι έχει αποσταλεί ήδη εγκύκλιος προς τις ενδιαφερόμενες χώρες αναμένοντας την ανταπόκρισή τους, έχουν εγκριθεί τα χρήματα για τη συντήρηση και επισκευή της κατασκήνωσης, ενώ πρόσθεσε πως, για πρώτη φορά, δεν θα καλύπτεται το κόστος εισιτηρίων για τη μετακίνηση των παιδιών, αλλά μόνο η φιλοξενία τους.
       


1 σχόλιο:

  1. ΑΦΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΗΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΘΙΩΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΑ ΕΨΑΞΕ Η ΑΜΑΖΟΝΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΛΟΚΡΙΔΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΤΑΧΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΜΑΛΕΣΙΝΑ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΜΙΚΡΗ ΕΚΕΙ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΜΥΞΙΑΡΙΚΟ ΜΩΡΟ ΝΟΜΙΣΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΞΙΛΕΩΘΕΙ Ε ΛΟΙΠΟΝ ΑΜΑΖΟΝΑ ΜΟΥ Η ΛΟΚΡΙΔΑ ΔΕΝ ΣΕ ΗΞΕΡΕ ΔΕΝ ΣΕ ΕΜΑΘΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΕ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΣΙΧΑΘΕΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου