Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία: Συνάντηση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο

Με το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μαγνησίας Λαμίας είχε συνάντηση τη Πέμπτη 13 Μαρτίου, η υποψήφια Δήμαρχος Λαμίας Μαρία Αντωνίου – Σιούτα συνοδευόμενη από αντιπροσωπία της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση με τη πρόεδρο Βίκυ Μακρή και  τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου σχετικά με θέματα αλλά και προβλήματα που απασχολούν το Σύλλογο Νέας Μαγνησίας. 

Ειδικότερα όπως τονίστηκε από τα μέλη του Συλλόγου στη Νέα Μαγνησία ο μικρασιατικός πολιτισμός μπολιάστηκε με τη κουλτούρα του τόπου. Ο πολιτιστικός σύλλογος και οι ενώσεις Μικρασιατών Νέας Μαγνησίας με διάφορες εκδηλώσεις και δράσεις προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή τη μνήμη προάγοντας τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του τόπου. Σε αυτή τη κατεύθυνση ο Δήμος Λαμίας θα πρέπει να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

Η κ.  Αντωνίου – Σιούτα δεσμεύτηκε ότι η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις το πάγιο αίτημα του Συλλόγου και  των Συλλόγων Μικρασιατών Νέας Μαγνησίας για δημιουργία Μουσείου Μικρασιατικής Μνήμης στην συνοικία της Νέας Μαγνησίας Λαμίας τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ‘η ιστορική μνήμη δεν πρέπει να ξεχνιέται και ο Δήμος έχει οικόπεδα, ας τα αξιοποιήσει για το σκοπό αυτό’.

Τέλος, από τη κ. Αντωνίου - Σιούτα τονίστηκε και η διαφορετική προσέγγιση της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ σχετικά με τη  συμμετοχή των πολιτών στα δρώμενα του Δήμου:

«Βλέπουμε διαφορετικά το Δήμο από τη σημερινή Δημοτική αρχή. Θέλουμε την ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα.  Τοπικά συμβούλια και οι πολιτιστικοί σύλλογοι πρέπει να έχουν φωνή και να συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα του Δήμου. Γιατί ότι παράγει πολιτισμό κάνει καλύτερη τη κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου