Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Κοινή δήλωση των υποψηφίων που στηρίζει το ΚΚΕ στη Στερεά Ελλάδα με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια και τους Δήμους


Στον πόλεμο κυβέρνησης- ΕΕ να σημάνει ξεσηκωμός!
Μονόδρομος η λαϊκή πάλη και αντεπίθεση!

Ο λαός της περιοχής και όλης της χώρας έχει τη δύναμη να πετάξει από πάνω του τα ασήκωτα βάρη που του έχει φορτώσει η αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Να αξιοποιήσει την πείρα του και να δει μπροστά. Να μην πέσει στις νέες παγίδες που στήνει η κυβέρνηση, καλλιεργώντας φρούδες ελπίδες για βελτίωση της ζωής του με την εφαρμογή της δοκιμασμένης, επικίνδυνης πολιτικής που διαχειρίζεται τον  καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, καταδικάζοντας το λαό μας σε πολλά δεινά.


Απόδειξη αποτελεί ο νέος γύρος αντιλαϊκής επέλασης με την πολυδιαφημισμένη συμφωνία κυβέρνησης- τρόικας και το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Τα ψίχουλα του ματωμένου πλεονάσματος που προέκυψε από την αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος, είναι στάχτη στα μάτια των εργατικών, λαικών οικογενειών.

Ο εμπαιγμός, πάνω στο κορμί των 1.500.000 ανέργων και των οικογενειών τους, αποκαλύπτεται με το μπούκωμα των μονοπωλίων με ζεστό χρήμα για την εφαρμογή των προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας, μισής δουλειάς- μισής ζωής χωρίς δικαιώματα αλλά και τις διαθεσιμότητες, τις απολύσεις στο δημόσιο, με τη σχεδιαζόμενη απελευθέρωση των απολύσεων.

Η προκλητική μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, βάζει φωτιά στα ασφαλιστικά ταμεία, και οδηγεί σε μετατροπή των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα, σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες και ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες υγείας.

Τα αντιλαϊκά μέτρα ήρθαν για να μείνουν για όσο διαρκεί το μνημόνιο των μνημονίων, οι συνθήκες της ΕΕ που έχουν συνυπογράψει οι ελληνικές κυβερνήσεις για την ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Τη σκληρή αυτή πραγματικότητα αποκαλύπτει και η υπογραφή της νέας Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας από τις εργοδοτικές ενώσεις και την υποταγμένη ηγεσία της ΓΣΣΕ, που καθηλώνει τον κατώτατο μισθό στα 586 ευρώ μικτά και στα 511 για τους νέους. Συμφωνία που χαιρέτισε η κυβέρνηση καταργώντας, επί πλέον, τις τριετίες και τα επιδόματα  από το 2017, μειώνοντας κατά 50% τις τριετίες στους μακροχρόνια ανέργους. 

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τις θέσεις του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ότι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων θα γίνει πάνω στην καμένη γη των δικαιωμάτων του λαού μας, που θα ακριβοπληρώσει τις συνέπειες από την απελευθέρωση της αγοράς στο γάλα, ψωμί, φάρμακα, βιβλία.

Όσοι μιλάνε για βελτίωση της ζωής του λαού μέσα στα δεσμά της ΕΕ των μονοπωλίων, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως από μια κυβέρνησή μπορούν να βγουν κερδισμένοι και οι επιχειρηματίες και οι λαϊκές οικογένειες, κοροϊδεύουν το λαό. Ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα, κερδοφορία του κεφαλαίου και συμμετοχή στις ενώσεις του είναι πράγματα ασυμβίβαστα με τα λαϊκά δικαιώματα.

Ο λαός της περιοχής επιβάλλεται να κρίνει αυστηρά και να καταψηφίσει τους υποψηφίους των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, για τη στήριξη της πολιτικής της Ε.Ε, της αντιλαικής πολιτικής που υπηρετεί τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, για την απαράδεκτη στάση τους  απέναντι στα  μεγάλα λαϊκά προβλήματα.

Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι μαζί με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τη νεολαία της Στερεάς, στην πάλη για κάθε λαϊκό πρόβλημα, στην πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Να μην χαθεί άλλος χρόνος, ο λαός να πάρει την υπόθεση της ζωής του στα χέρια του, παραμερίζοντας τους διάφορους επίδοξους σωτήρες.
      
 Όλοι, μαζικά στην πανεργατική απεργία στις 9 Απρίλη. Να δοθεί μαχητική, μαζική απάντηση για:
  • Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα.
  • Την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση και κατάργηση του απαράδεκτου διαχωρισμού στους μισθούς των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
  • Την άμεση λήψη μέτρων προστασίας των όλων ανέργων.
  • Την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών με καταργηση των χαρατσιών της ΔΕΗ και της εφορίας, απαγόρευση κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού στα σπίτια του εργαζόμενου λαού.

Η θέση μας είναι μαζί με το λαό, στον αγώνα για τα εργατικά, λαϊκά δικαιώματα, για να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία που θα ανοίξει το δρόμο για να πάρει ο λαός τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας στα χέρια του, για την ικανοποίηση των λαικών αναγκών.

Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος περιφερειάρχης
Γιώργος Γκικόπουλος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας
Σοφία Ντούρου, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας
Νίκος Σερετάκης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας
Κώστας Μπασδέκης, υποψήφιος ανιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας
Δρόσος Τσελές, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας
Βαγγέλης Σταματούκος,  υποψήφιος δήμαρχος Χαλκίδας
Γεωργία Πύθουλα, υποψήφια δήμαρχος Διρφύων - Μεσσαπίων
Ασημίνα Καραμπέτσου, υποψήφια δήμαρχος Ερέτριας
Στάθης Λιαγκάκης, υπψήφιος δήμαρχος Μαντουδίου - Λίμνης - Αγ. Αννας
Θανάσης Καμαράτος, υποψήφιος δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού
Κώστας Μιχαήλ, υποψήφιος δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου
Κούλα Βρανά, υποψήφια δήμαρχος Καρύστου
Τάσος Χρονάς, υποψήφιος δήμαρχος Λαμίας
Χρήστος Οικονόμου, υποψήφιος δήμαρχος Στυλίδας
Δημήτρης Αδρίμης, υποψήφιος δήμαρχος Αμφίκλειας - Ελάτειας
Χρήστος Πάσουλας, υποψήφιος δήμαρχος Μακρακώμης
Γιώργος Τσαπάρας, υποψήφιος δήμαρχος Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου
Γιώργος Ρούσσης, υποψήφιος δήμαρχος Λοκρών
Χρήστος Νιάνιος, υποψήφιος δήμαρχος Δομοκού
Νώντας Κοτσικώνας, υποψήφιος δήμαρχος Λιβαδειάς
Αντώνης Τουλουμάκος, υποψήφιος δήμαρχος Θήβας
Δήμος Θεοδώρου, υποψήφιος δήμαρχος Τανάγρας
Λουκάς Ζάκκας, υποψήφιος δήμαρχος Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας
Γιώργος Σκοπάς, υποψήφιος δήμαρχος Ορχομενού
Γεώργιος Ιωσηφίδης, υποψήφιος δήμαρχος Δελφών
Χρήστος Τριανταφύλλου, υποψήφιος δήμαρχος Δωρίδας

Βασίλης Παπαροϊδάμης, υποψήφιος δήμαρχος Καρπενησίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου