Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Επίσκεψη Δημάρχου Καρπενησίου & Υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη στη Φωκίδα

Τη διαδικασία ενημέρωσης και ανταλλαγής προτάσεων με τους τοπικούς φορείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των ευκαιριών που υπάρχουν για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνέχισε στη Φωκίδα, την Τρίτη 4 Μαρτίου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.


Κατά την επίσκεψή του στο νομό, ο κ. Μπακογιάννης συναντήθηκε αρχικά με τον Δήμαρχο Δωρίδος, κ. Γιώργο Καπεντζώνη αλλά και με τον Δήμαρχο Δελφών, κ. Νίκο Φουσέκη.


Μακρά συνεργασία είχε στην Αντιπεριφέρεια Φωκίδος με την Αντιπεριφερειάρχη, κ. Γιώτα Γαζή αλλά και στο Επιμελητήριο Φωκίδας.

Ο βασικός άξονας των τοποθετήσεων του υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος στις συναντήσεις αυτές,  ήταν η ανάγκη συνεννόησης και συνένωσης όλων των τοπικών δυνάμεων και στους πέντε νομούς, ώστε να επιδιωχθούν οι καλύτερες λύσεις στα προβλήματα της Περιφέρειας.


Ο κ. Μπακογιάννης δεσμεύθηκε και από τη Φωκίδα, με τη βοήθεια των «ικανών ανθρώπων»  που θα πλαισιώσουν τον συνδυασμό του, τον οποίο και θα ανακοινώσει σύντομα, να διεκδικήσει όλους τους διαθέσιμους πόρους από εθνικά και ευρωπαϊκά ταμεία που θα κατευθυνθούν στην ισόρροπη ανάπτυξη όλης της Περιφέρειας.  
  
Το πρόγραμμα το οποίο και θα θέσει προς «έγκριση» στους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας φιλοδοξεί να εγκαθιδρύσει τα θεμέλια μιας υγιούς «τοπικής» ανάπτυξης με επιχειρηματικές ευκαιρίες και θέσεις εργασίας.
  


Οι Δελφοί: μοχλός ανάπτυξης

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης είχε συνάντηση με την Έφορο της Ι ΕΠΚΑ, κ. Νάνσυ Ψάλτη, με την οποία συζήτησε επί μακρόν και για τα προβλήματα αλλά και για τις θετικότατες ενδείξεις που υπάρχουν για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της επισκεψιμότητας του Μουσείου και του αρχαιολογικού χώρου. 


Ο κ. Μπακογιάννης  δεσμεύτηκε για την μέγιστη δυνατή στήριξη των Δελφών από την Περιφέρεια. Και γιατί όπως είπε αποτελεί πολιτιστικό μνημείο παγκόσμιας εμβέλειας, και γιατί μπορεί να συντελέσει αποφασιστικά στην ανάπτυξη, μέσω της αύξησης του τουριστικού ρεύματος .


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ευχαρίστησε επίσης το προσωπικό  που εργάζεται στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών για τις προσπάθειες που καταβάλλει  για την καλύτερη λειτουργία και εξυπηρέτηση των επισκεπτών.


Τέλος ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας επισκέφτηκε στο γραφείο του και τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φωκίδας κ. Αθηναγόρα.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου