Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Αποσύρθηκε η τροπολογία – «ρουσφέτι» στους δημάρχους – Δεν θα έχουν ποινική ασυλία


Αποσύρθηκε τελικά η τροπολογία με την οποία απαλλάσσονταν δήμαρχοι και περιφερειάρχες από τυχόν ποινικές ευθύνες αναφορικά με την παραλαβή έργων που θα κρίνονταν ασύμφωνα με την αρχική προκήρυξή τους.
 

Ειδικότερα, μετά την παρέμβαση και του Συντονιστικού Οργάνου της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, όπου αποφασίστηκε μέσω του Λ. Γρηγοράκου, να αποσυρθεί η τροπολογία, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης την πήρε πίσω.

Πρόκειται για τη ρύθμιση που είχε κάνει δεκτή ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Γρηγοράκος παρά τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι επιχειρείται «απόσυρση ποινικών ευθυνών» που ενδεχομένως απορρέουν από συμβάσεις έργου του Δημοσίου.

Όπως προέκυπτε από τη ρύθμιση που είχε υπογράψει ο βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης «στις περιπτώσεις συμβάσεων μίσθωσης έργου για τις οποίες το παραδοτέο έργο διαφέρει από το περιγραφόμενο στη σύμβαση αλλά είναι παρεμφερές και άπτεται της υπηρεσίας του ίδιου φορέα που παρέχει η αναθέτουσα αρχή και η τελευταία το αποδέχεται, δεν δημιουργούνται ποινικές ευθύνες για τους κατά νόμο υπεύθυνους για την σύναψή τους».

Σημειώνεται ότι η ρύθμιση δεν αφορούσε μόνο τους επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς επεκτείνεται σε όλο το φάσμα της δημόσιας διοίκησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τροπολογία ενδεχομένως να αφορούσε και έργα που δεν είχαν γίνει στη λίμνη Κορώνεια στη Θεσσαλονίκη, τα οποία είχε παραλάβει ο τότε Περιφερειάρχης Π. Ψωμιάδης.

Σημειώνεται ότι δεν προβλέπεται από τον Κανονισμό της Βουλής αλλαγές σε νομοσχέδιο που έχει ήδη ψηφιστεί. Ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης ανακοίνωσε ότι αποσύρεται η επίμαχη τροπολογία, δηλώνοντας ότι «μετά την συζήτηση που έγινε, θα την αποσύρουμε προκειμένου να την επαναδιατυπώσουμε».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου