Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ - ΕΛΑΤΕΙΑΣ... ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

   
Την ανησυχία τους και τον έντονο προβληματισμό τους για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που ενδεχομένως να υπάρξουν από την επικείμενη δημιουργία εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής με καύση φυσικού αερίου 153 ΜW στην περιοχή τους εκφράζει η Πρωτοβουλία Πολιτών Αμφίκλειας. 
 
Στην επιστολή που εστειλε για το θέμα αυτό στο Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας τονίζει τα εξής:
   
«Το εργοστάσιο της ΑXPO Generation Hellas θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της ΑΧΡΟ, 66 στρεμμάτων στη θέση «Αλπότρυπες» μεταξύ Μοδίου και Παναγίτσας (3,3 χλμ δυτικά της Παναγίτσας, 3,3 χλμ νοτιοανατολικά του Μοδίου, 4 χλμ βόρεια της Κάτω Τιθορέας.) 
 
Οι διαδικασίες τρέχουν και μάλιστα στις 06.02.2014, μετά από παρέμβαση για περισσότερη ενημέρωση, δεν συζητήθηκε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειάς μας η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων της συγκεκριμένης μονάδας. 
 
Έχοντας υπ’ όψιν τα παραπάνω, αλλά και τα αναφερόμενα στην Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Μονάδας, τα οποία κατά την άποψή μας πρέπει να εξηγηθούν αναλυτικά στην τοπική κοινωνία, καλούμε πρωταρχικά, (α) τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας να απαιτήσει άμεσα, για λογαριασμό της τοπικής κοινωνίας, την απαραίτητη ενημέρωση από τους αρμόδιους ή και τρίτους εμπειρογνώμονες και (β) τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής μας αλλά και όλους τους πολίτες, να ενδιαφερθούν και να ασχοληθούν ουσιαστικά με το θέμα. 
  
Επίσης θεωρούμε σημαντική την συμβολή, του επιστημονικού δυναμικού της περιοχής μας, που διαθέτει την ανάλογη γνώση ή και εμπειρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου