Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

“Όσοι υποστηρίζουν ότι ο Οργανισμός Κωπαΐδας καταργείται δεν έχουν πατήσει ποτέ σε λάσπες”

Με την παραπάνω φράση απάντησε ο βουλευτής Βοιωτίας, κ. Γιάννης Καράμπελας, στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για κατάργηση του Οργανισμού Κωπαΐδας, στα πλαίσια της χθεσινής συζήτησης, του νομοσχεδίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην Ολομέλεια της Βουλής, τονίζοντας ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο δεν κλείνει ο Οργανισμός, αλλά διασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας του, με την μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεών του στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Επιπλέον υποστήριξε πως όσοι διατυμπανίζουν ότι ο Οργανισμός λειτουργεί για λόγους αποξήρανσης της λίμνης της Κωπαΐδας είναι είτε αδαείς ή προσπαθούν να θολώσουν τα νερά, αφού το έργο που πραγματικά επιτελεί είναι η άρδευση του Κωπαϊδικού πεδίου, 300 χιλιάδων στρεμμάτων, εξυπηρετώντας 14 χιλιάδες αγρότες, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε πως επιτέλους μπαίνει τάξη στο ποια αρχή θα είναι υπεύθυνη για τον Οργανισμό.

Παράλληλα επισήμανε πως οι βελτιώσεις και οι προσθήκες που εφαρμόστηκαν στο νομοσχέδιο, ικανοποιούν σχεδόν όλα τα αιτήματα των τοπικών φορέων αφού κατέστη δυνατό α) η διοίκησή του από την Περιφέρεια να έχει ισχύ από 01 Οκτωβρίου 2014, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα μεσούσης της καλλιεργητικής περιόδου, β) η κινητή περιουσία του να περάσει στην Περιφέρεια και γ) η αποκλειστική χρήση, διαχείριση και εκμετάλλευση της ακίνητης περιουσίας του να γίνεται από την Περιφέρεια, παρά το γεγονός ότι περνάει στο Ελληνικό Δημόσιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου