Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ουσιαστική στήριξη του πρωτογενή τομέα και της μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων ζητά ο Νίκος Σταυρογιάννης

Τη στήριξη του πρωτογενή τομέα, της μεταποίησης και της συσκευασίας των αγροτικών προϊόντων, με την δυνατότητα πρόσβασης σε πηγές χρηματοδότησης, ζήτησε ο Νίκος Σταυρογιάννης.
 
Τη σύνδεση του πρωτογενή τομέα με την μεταποίηση, και τη στήριξη των εξαγωγών ποιοτικών προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα, ζήτησε από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών» Νίκος Σταυρογιάννης, προκειμένου να αυξηθούν οι εξαγωγές και να στηριχθεί ο παραγωγικός ιστός της οικονομίας μας.

Στην τοποθέτησή του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο Νίκος Σταυρογιάννης τόνισε τη σημασία της φέτας ως εθνικού προϊόντος εξαγωγικού προσανατολισμού, που στηρίζει όχι μόνο τις κτηνοτροφικές μονάδες και επιχειρήσεις αλλά και τις πολλές μεταποιητικές-τυροκομικές μονάδες που υπάρχουν και κάποιες από αυτές έχουν ήδη και εξαγωγικό προσανατολισμό. 

«Τέτοιες προσπάθειες ωστόσο υπονομεύονται από την αδυναμία πρόσβασης σε πηγές χρηματοδότησης» τόνισε ο Νίκος Σταυρογιάννης, αφού «το διάδοχο σχήμα της Αγροτικής Τράπεζας, ο Όμιλος Πειραιώς, δεν ανταποκρίνεται όσο πρέπει και επιβάλλεται στις ανάγκες χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του αγροτοδιατροφικού τομέα που που φροντίζουν για την διατροφική επάρκεια της χώρας και έχουν εξαγωγικό χαρακτήρα».
 
Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Νίκος Σταυρογιάννης, επανέλαβε την άποψή του ότι δεν μπορεί η ελληνική πολιτεία να μιλά για έξοδο από την κρίση χωρίς την ουσιαστική στήριξη του πρωτογενή τομέα και της μεταποίησης των αγροτικών προϊόντων, ως βασικού συστατικού στοιχείου ενός Εθνικού Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της ελληνικής περιφέρειας και της ελληνικής οικονομίας.
 

1 σχόλιο:

  1. Ο ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΤΩΡΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΟΛΑ.ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΜΠΕΚΙ. ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟΥ ΗΡΘΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΔΕΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου