Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Επιστολή Ε.Μακρή-Θεοδώρου στον Υπουργό Α.Α.&Τ. για τα κρούσματα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας βοοειδών (ΣΕΒ) στην Φθιώτιδα

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απέστειλε η Βουλευτής Φθιώτιδας κα Ελένη Μακρή-Θεοδώρου ζητώντας του την τροποποίηση ρυθμίσεων και διαδικασιών προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών.
          

Αναφερόμενη στα πρόσφατα δημοσιεύματα των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της ασθένειας στην Φθιώτιδα και στην άμεση ενεργοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών της περιοχής, ζήτησε από τον υπουργό να επανεξεταστούν ορισμένα θέματα για την έγκαιρη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου ΣΕΒ.
          
Ως προς αυτή την κατεύθυνση, η κα Μακρή μετέφερε την ανάγκη ενός εκ νέου προσδιορισμού των διαδικασιών παροχής υπηρεσιών και επιλογής αναδόχου για την περισυλλογή των θανόντων ζώων, για να αποφευχθεί με τον τρόπο αυτό, η πιθανή εξάπλωση της νόσου τόσο στην ευρύτερη περιοχή, όσο και σε ολόκληρο το νομό.
         
Στη συνέχεια η βουλευτής Φθιώτιδας, μέσω της επιστολής της, ζήτησε να επανεξεταστεί το ενδεχόμενο επέκτασης της πιλοτικής εφαρμογής του ‘ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ, ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΩΝ ΣΠΟΓΓΩΔΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟΠΑΘΕΙΩΝ’ και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, εφόσον το εν λόγω πρόγραμμα υφίσταται ήδη και εφαρμόζεται στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.
        
Συμπληρωματικά με το τελευταίο της αίτημα, κατέθεσε και την απάντηση του υπουργείου (αρ.πρωτ.108/05.02.2014) σε παλιότερη σχετική αναφορά της (αρ.πρωτ.:1694/05.12.2013), σύμφωνα με την οποία υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης του παραπάνω προγράμματος σε όλη την επικράτεια, αλλά και για όλα τα είδη των νεκρών ζώων.

        
Για την ενέργεια και επιστολή της προς στον υπουργό ενημερώθηκε και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου