Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΛΑΜΙΑΣ - ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΩΝ ΕΣΤΙΑΣ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Αλληλέγγυα, ενωμένα, δίνουμε τη μάχη για τις σπουδές και τη ζωή που μας αξίζουν!

Ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας του ΤΕΙ Χαλκίδας μετά από απόφαση του, έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο Συμβούλιο του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Στο πλευρό του για τα κοινά τους προβλήματα βρέθηκε ο Σύλλογος Σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας. 

Οι σπουδαστές ενέκριναν ψήφισμα για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη διαβίωση των σπουδαστών στην Εστία, αλλά και το γνωστό πρόβλημα των υπεράριθμων αιτήσεων που δεν αναλογούν στον πολύ μικρό αριθμό των δωματίων. Ακόμα κεντρίστηκε το ζήτημα της μη ύπαρξης Εστίας στο ΤΕΙ Λαμίας. Το ψήφισμα περιείχε τα εξής:


1)  Να μην φύγει κανένας σπουδαστής από την Εστία και να γίνει ανέγερση νέας Εστίας, που να καλύπτει τις ανάγκες των σπουδαστών. Μέχρι τότε να γίνει επινοικίαση ξενοδοχείου για να μην μείνει κανένας σπουδαστής στον δρόμο. Ανέγερση Εστίας στην Λαμία. Να αξιοποιηθεί το κτήριο της πρώην ΜΕΡ.ΥΠ.
2)   Δημοσιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των ιδρυμάτων με σκοπό την αξιοποίησή τους σαν Εστίες.
3)   Να λυθούν άμεσα τα ζητήματα διαβίωσης που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές. Πιο αναλυτικά:
Ø  ζεστό νερό και θέρμανση στην Εστία,  αιτία για αρκετά προβλήματα υγείας των σπουδαστών που μένουν σε αυτή.
Ø  Επισκευή στα στεγνωτήρια και τα πλυντήρια στην Εστία.
Ø  Επισκευή του διαδικτύου , το οποίο πλέον είναι άκρως αναγκαίο για την σωστή παρακολούθηση των μαθημάτων από τους σπουδαστές.
Ø  Επισκευή των ασανσέρ στην Εστία, τα οποία λειτουργούσαν κανονικά όμως σταμάτησε η συντήρησή τους.
4)  Να ανοίξει μέχρι την Τετάρτη 12/03 η αίθουσα Ψυχαγωγίας για αποκλειστική χρήση από τους σπουδαστές και όχι για την αποθήκευση υλικών του ΤΕΙ.Αν δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι τότε, οι οικότροφοι προειδοποίησαν πως θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και θα ανοίξουν την αίθουσα, εκκενώνοντάς την.
5)  Επισκευή του γυμναστηρίου και ανανέωση του εξοπλισμού.

Καταγγέλουμε όλους τους επίσημους φορείς, αλλά και τους ανεπίσημους, που διατυμπανίζουν μέσα στο ΤΕΙ ότι το Δ.Σ. της Εστίας και οι δυνάμεις του ΜΑΣ ’’μοιράζουν κλειδιά για τα δωμάτια της Εστίας και βάζουν όποιον θέλουν’’. Καταγγέλουμε τις κυβερνητικές παρατάξεις των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ που με τη γνωστή τους τακτική του ‘’διαίρει και βασίλευε’’ παλεύουν με νύχια και με δόντια να στρέψουν τον ένα σπουδαστή ενάντια στον άλλον καλλιεργώντας ψευτοδιαχωρισμούς μεταξύ «παλιού και νέου», «δικαιούχου και επιλαχόντα», «έλληνα και μετανάστη». Είναι οι ίδιες δυνάμεις που πότε με τη μάσκα του φίλου, πλευρίζουν τους σπουδαστές και πότε με το πραγματικό πρόσωπο του κυβερνητικού αυταρχισμού και τρομοκρατίας τραμπουκίζουν τους σπουδαστές, όπως και έκαναν χθες 5/3 όταν σπουδαστές από τον Σύλλογο Οικοτρόφων και του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ Λαμίας έκαναν ενημερώσεις στα τμήματα του ΤΕΙ Λαμίας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, ενωμένοι, αλληλέγγυοι για τα κοινά μας προβλήματα ενάντια στον κοινό εχθρό.


1 σχόλιο:

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου