Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Ο Δήμος Λοκρών ετίμησε τον Σεβασμιώτατο για τα 40 χρόνια της Ιερωσύνης του

Με λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή των κατοίκων της Αταλάντης εορτάσθηκε η μνήμη των πολιούχων Αγίων Θεοδώρων.



Ακολούθησε τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, για τα 40 χρόνια Ιερωσύνης του και τα 18 χρόνια της Ποιμαντορίας του στην ιστορική Μητρόπολη της Φθιώτιδος.


 


Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον καλλιμάρμαρο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος με τη συμμετοχή Ιερέων της περιοχής, έψαλλε δε πολυμελής τετράφωνη χορωδία υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Νικολάου Σαμαρτζή.
 



Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο δια κολλύβων θαύμα του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος και κατ’ επέκταση στα θαύματα της Εκκλησίας, τα οποία αποτελούν φανέρωση της αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο.

Αναρίθμητα μικρά και μεγάλα θαύματα του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων πού συνέβησαν και καθημερινά συμβαίνουν στους ανθρώπους της πίστεως υπογραμμίζουν αυτή την αλήθεια, ότι ο Θεός ποτέ δεν εγκαταλείπει τους ανθρώπους, που πιστεύουν σ’ Αυτόν κι έχουν αναθέσει ολόκληρη τη ζωή τους στην πατρική πρόνοιά Του.



Περί το τέλος της Θείας Λειτουργίας ανέγνωσε την ευχή των κολλύβων των Αγίων Θεοδώρων ενώ λόγω της καταρρακτώδους βροχής εφέτος δεν πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των Αγίων Θεοδώρων στους δρόμους της Αταλάντης.


Μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου ακολούθησε τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου, για τα 40 χρόνια Ιερωσύνης του και τα 18 χρόνια της Ποιμαντορίας του στην ιστορική Μητρόπολη της Φθιώτιδος, την οποία διοργάνωσε ο Δήμος Λοκρών. 

Η εκδήλωση άρχισε με παραδοσιακά τραγούδια, που απέδωσε η παραδοσιακή χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αταλάντης υπό τη Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού κ. Ανδρέα Ιωακείμ
Εν συνεχεία αναγνώσθηκε σύντομο βιογραφικό του Σεβασμιωτάτου και ανήλθε στο βήμα ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Νικόλαος Λιόλιος, ο οποίος αναφερόμενος στον Ποιμενάρχη μας έτονισε ότι με την πνευματική του καθοδήγηση και την χρηστή διοίκηση συνετέλεσε στην προαγωγή της πνευματικότητος και στην μετάδοση του ενωτικού και ειρηνικού πνεύματος της Εκκλησίας με τους φορείς και τον λαό, από τα οποία προέκυψαν πολλά οφέλη. 
Εις ένδειξη δε σεβασμού και τιμής απέδωσε στον Σεβασμιώτατο τιμητική πλακέτα «για την συμπλήρωση 40 χρόνων ιερωσύνης και την πολύτιμη προσφορά του ως Ιεράρχου στην τοπική μας Εκκλησία».

Ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για τη διοργάνωση της τιμητικής εκδηλώσεως προς το πρόσωπό του, έκανε σύντομη αναδρομή της ιερατικής του πορείας και εξέφρασε ευγνωμοσύνη στο Θεό για το μεγάλο δώρο της Αρχιερωσύνης και ευχαριστίες προς το λαό της Φθιώτιδος για το σεβασμό και την αγάπη με τα οποία τον περιβάλλει.

Η Λοκρίδα, ηρωικός και αγιασμένος τόπος, προσέφερε και προσφέρει στο έθνος, την Εκκλησία και την κοινωνία. Επιδίωξή μας είναι με την καλή συνεργασία του Δήμου Λοκρών και όλων των φορέων της περιοχής να προβάλουμε τα μνημεία, τον πολιτισμό και γενικά την πνευματική κληρονομιά, που αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη της κοινωνίας και την επίλυση όλων των προβλημάτων που απασχολούν τον τόπο, ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για την αγαστή συνεργασία και για την πρωτοβουλία να ανεγείρει ο Δήμος το Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, όπισθεν του Μητροπολιτικού Ναού των Αγίων Θεοδώρων. Ως αντίδωρον δε της τιμής του επέδωσε το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Η ωραία Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παραδοσιακούς χορούς από τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αταλάντης.

Μετά την εκδήλωση ο κόσμος που είχε κατακλύσει την αίθουσα, ευχήθηκε στον Ποιμενάρχη του με αισθήματα σεβασμού και αγάπης, προς τους οποίους ο Σεβασμιώτατος έδωσε την αγάπη του, την ευλογία και τις θερμές του ευχαριστίες για την ωραία αυτή εκδήλωση.

Στους λαμπρούς εορτασμούς των πολιούχων της Αταλάντης και στην εκδήλωση προς τιμήν του Σεβασμιωτάτου παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, οι Βουλευτές Φθιώτιδος κα. Ελένη Μακρή και κ. Κων/νος Κουτσογιαννακόπουλος, ο τ. Υπουργός και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Αθανάσιος Γιανόπουλος, ο τ. Βουλευτής κ. Θεόδωρος Χειμάρας, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Νικόλαος Λιόλιος με σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, οι Λιμενικές, Πυροσβεστικές και Αστυνομικές αρχές και άλλοι εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.













2 σχόλια:

  1. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΔευτέρα, Μαρτίου 10, 2014

    ΤΙ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ ΜΑΚΡΗ ΣΤΗ ΛΟΚΡΙΔΑ?ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΜΑΥΡΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ .ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΥΡΙΟΙ.ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΘΑΨΑΤΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΑΣ ΘΑΨΟΥΜΕ.ΒΑΣΙΚΑ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΗ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ.ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΣΤΗΡΙΨΕ ΛΙΟΛΙΟ.ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ.ΜΕΤΑ Ο ΛΙΟΛΙΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΛΩΤΣΗΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΚΑΠΕΡΔΟΠΟΥΛΟ.ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΔΕΞΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΔευτέρα, Μαρτίου 10, 2014

    ΦΤΩΧΕ ΚΩΤΣΟ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΚΩΤΣΟΣ ΣΕ ΠΟΥΛΗΣΕ ΣΤΕΓΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου