Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Συνάντηση του Β. Κυριακάκη με αντιπροσωπεία των Επιμελητών ΕΣΥ

Σήμερα, Τετάρτη 12/03/2014, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Β. Κυριακάκη με αντιπροσωπεία των Επιμελητών ΕΣΥ, Διορισμένων  από το 2009, και συζητήθηκαν το περιεχόμενο της Τροπολογίας «Παράταση θητείας ιατρών ΕΣΥ β. ρυθμίσεις επαγγελμάτων υγείας γ. ρυθμίσεις σχετικά με τα φάρμακα», καθώς και οι επιπτώσεις που θα έχει η ισχύς αυτή στη λειτουργία του ΕΣΥ. 

Η  εν λόγω Τροπολογία  κατατέθηκε από το Υπουργείο Υγείας στις 27/02/2014 στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη για την «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας» και ψηφίσθηκε την Πέμπτη, 6/3/2014.

Όπως άλλωστε είχε επισημανθεί και από τον βουλευτή στην τοποθέτησή του επί της τροπολογίας, με αυτή  ουσιαστικά γίνεται αναστολή της διαδικασίας μονιμοποίησης των γιατρών του ΕΣΥ και των Γενικών ιατρών που έχουν καταλάβει θέσεις σε Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας σύμφωνα με το άρθρο 7 του νόμου 3754/2009, διαδικασία η οποία μέχρι σήμερα εφαρμόζεται αδιαλείπτως και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ΕΣΥ, ειδικά όσον αφορά τους Επιμελητές ιατρούς, όπου επικρατεί η ακόλουθη κατάσταση:


·    6000 οργανικές θέσεις Επιμελητών ΕΣΥ παραμένουν κενές.
·   Οι Επιμελητές που εργάζονται στο ΕΣΥ και τους οποίους αφορά η τροπολογία είναι κάτω των 50 ετών και καλύπτουν ουσιαστικά το μεγάλο βάρος και την ευθύνη να λειτουργήσουν τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.
·   Οι Επιμελητές του ΕΣΥ τους οποίους αφορά η τροπολογία έχουν πρόσφατα κριθεί από τα συμβούλια κρίσης για την επιστημονική τους επάρκεια και στελεχώνουν τμήματα που υπήρχε και υπάρχει απόλυτη ανάγκη.


Η κατάσταση την οποία αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας οι ιατροί του ΕΣΥ, με τις εικοσιτετράωρες εφημερίες, το τακτικό ωράριο στις κλινικές και τα τακτικά ιατρεία, καθώς και την συνεχώς αυξανόμενη προσέλευση των ασθενών στα  Δημόσια Νοσοκομεία ξεπερνάει τα επαγγελματικά και ανθρώπινα όρια αντοχής των ιατρών. 

Με την τροπολογία αυτή το Υπουργείο Υγείας ενισχύει την ανασφάλεια των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας και προκαλεί μείζονα προβλήματα στη λειτουργία των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας.  

Είναι λοιπόν υποχρέωση του Υπουργείου Υγείας  να επαναφέρει σε ισχύ το άρθρο 7 του νόμου 3754/2009 για τη μονιμοποίηση των Επιμελητών ΕΣΥ, ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των δομών του ΕΣΥ.

2 σχόλια:

  1. ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο Κος ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΤΟΣΗ ΚΟΥΡΑΣΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΤΑΞΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ.ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε ο ίδιος δεν περίμενε να εκλεγεί βουλευτής.Ας ανάψει λαμπάδα ίσα με το μπόι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου