Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Επιστολή της Κατερίνας Μπατζελή, υποψήφιας Ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος ΠΑΣΟΚ, Ελιά Δημοκρατική Παράταξη.

Αγαπητές φίλες και φίλοι                               

Βρισκόμαστε στο επίκεντρο μίας εκλογικής περιόδου για την Ευρώπη, την Ε.Ε. η οποία είναι εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες.
   
Μέχρι τις τελευταίες εκλογές επιδιωκόταν να γίνουν κατανοητές και αποδεκτές οι ευρωπαϊκές πολιτικές στους πολίτες του κάθε κράτους-μέλους και να γίνουν οι αντίστοιχες προσαρμογές των κοινοτικών νόμων στους εθνικούς .  
  
Για πρώτη φορά όμως μετά την ιστορική κρίση- οικονομική και θεσμική-, στην χώρα μας, στις χώρες του Νότου αρχικά αλλά και της σταδιακής επέκτασής της και στην Κεντρική Ευρώπη, θα δοθεί ένας εθνικός αγώνας για να αλλάξει η ίδια η Ευρώπη. Τα προβλήματα και οι θυσίες του λαού μας πρέπει να γίνουν «εργαλεία» διαπραγμάτευσης και συμμαχιών μας όχι μόνο για να φανούν οι θεσμικές αδυναμίες της Ε.Ε αλλά για να οδηγηθούμε σε τροχιά εξόδου της χώρας μας από την δομική κρίση. Τα προβλήματα και οι θυσίες της νέας γενιάς  θα πρέπει να είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για τις αλλαγές των πολιτικών και το νέο μοντέλο της Ε.Ε. Να προσδιορίσουμε με σαφήνεια και θάρρος  τις νέες πολιτικές και οράματα για την Ευρώπη, παρά τα λάθη και τις  ατέλειες - κάτι άλλωστε που δικαιούμαστε και οφείλουμε να πράξουμε.

Με εθνική συνείδηση να μιλήσουμε για την Ευρώπη, σαν σκεπτόμενοι και αγωνιζόμενοι Σοσιαλιστές.

Δεν μπορεί να συνεχίσει η Ε.Ε. να πορεύεται με τον ίδιο τρόπο και τις ίδιες πολιτικές, όταν το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών της δεν την εμπιστεύεται πλέον όπως παλαιότερα, μόλις μάλιστα τέσσερα (4) χρόνια πριν.

Δεν μπορεί να πορευτεί με ενιαίο βηματισμό όταν έχουν καλλιεργηθεί διχαστικές λογικές, που υποτίθεται ότι  προσδιορίζουν μία «ποιοτική διαφορά» μεταξύ των ίδιων των πολιτών της Ε.Ε - διαχωρισμοί όπως νοικοκυραίοι και φαύλοι ,δανειστές και δανειζόμενοι.

Δεν μπορεί να υπάρξει οικονομική και διακυβερνητική ενοποίηση χωρίς ισχυρή ευρωπαϊκή συνείδηση των ίδιων των πολιτών της.

Δεν μπορεί να συνεχίσει η Ε.Ε. να μένει προσκολλημένη σε ένα δυσλειτουργικό μοντέλο ανάπτυξης, όταν αυτό δημιουργεί δημοσιονομικά, κοινωνικά και δημογραφικά ελλείμματα και ευθύνεται για την αύξηση της ανεργίας…

Δεν μπορεί να αλλοιώνεται ο τρόπος διακυβέρνησης και της λήψης αποφάσεων της Ε.Ε. με την άτυπη αλλά ουσιαστική μείωση του ρόλου των συνταγματικά κατοχυρωμένων οργάνων της Ευρώπης, όπως της Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της ΕΚΤ και να αντικαθίσταται από την Τρόικα και την ενίσχυση του ρόλου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Δεν μπορεί οι γεωπολιτικές και ενεργειακές αλλαγές να αποσταθεροποιούν την οικονομική και εδαφική ακεραιότητα των κρατών εντός και εκτός Ε.Ε.

Δεν μπορεί ο Νότος της Ε.Ε, με την εμμονή στις ισχύουσες δημοσιονομικές και κοινωνικές πολιτικές της Ε.Ε να εξελιχθεί  σε ένα περιφερειακό χώρο  μιας Ευρώπης πολλαπλών ταχυτήτων.

Με την εθνική μας εμπειρία αυτά ΠΡΕΠΕΙ να τα αποτρέψουμε.

Με την εθνική μας συσπείρωση ΠΡΕΠΕΙ  να πιέσουμε για να αλλάξουμε την σημερινή Ευρώπη η οποία έκλεισε και εκείνη έναν παραγωγικό κύκλο και πρέπει να χαράξει έναν νέο ανθρωποκεντρικό.


 Κατερίνα ΜΠΑΤΖΕΛΗ
                                                                                                                                   30/3/2014


2 σχόλια:

  1. ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ BLΟGS ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΜΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΥΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΙ ΑΟΡΙΣΤΕΣ ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΚΟΒΟΝΤΑΙ. ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΡΑΨΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΗΤΡΗΣΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΕΠΩΝΥΜΑ. ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΝΟΗΤΑ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΟΨΟΥΜΕ.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου